İran’ın Kum kentinde korona virüsünden 5 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası Van’da sosyal medyada gerçek dışı algı yaratan paylaşımlar dikkat çekiyor. Hiçbir yasal dayanağı olmayan paylaşımlar vatandaşları tedirgin ediyor. 


Vali Mehmet Emin Bilmez, sosyal medyada fotoğrafı paylaşılan İran plakalı ambulansın Van’da bulunmasıyla ilgili Vansesi Gazetesine açıklamalarda bulundu. Vali Bilmez, “İran plakalı ambulansın şoförüne ulaştık. Ambulans olarak gelmemiş, minibüs olarak gelmiştir. Van’a ne bir hasta getirdi, ne de bir hasta götürdü. Ambulans İran’da servisi olmadığı için Van’da bizim kontrolümüzde bakımını yaptıktan sonra bugün öğlen saatlerinde Van’dan ayrılarak Kapıköy Sınır Kapısından İran’a giriş yapmıştır” dedi.

“Kapıköy Sınır Kapısında hiçbir sıkıntı yok”
Saray ilçesinde bulunan Kapıköy Sınır Kapısıyla ilgili paylaşımların gerçek dışı olduğunu kaydeden Vali Bilmez, “Sosyal medyada maalesef bilgi kirliliği var. Vatandaşlarımızın yasal olmayan bu tür paylaşımlara itibar etmemelerini istiyoruz. Kapıköy Sınır Kapısında şuan bütün önlemler alındı. Kapımız şuan açık bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor. Kum kentinden gelen turistler ve şüpheli olan hiçbir yabancı ilimize alınmıyor. Gelen Türk vatandaşıysa ve ateşliyse hemen doktor kontrolünden geçiriyoruz. Göçmenlere nasıl davranılacağı konusunda bütün tedbirler alındı. Yakaladığımız her göçmeni sorgulayıp, muayenesini yaptıktan sonra 14 Gün Geri Gönderme Merkezinde tutuyoruz. Ondan sonra işlemlerini yapıyoruz. Şuan Van için herhangi bir sıkıntımız yoktur ” diye konuştu. 

Vansesi Gazetesi

Editör: TE Bilisim