ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ - Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Doğu’nun ilk ve tek gençlik müzik festivali olan ‘GezginFest Van’ festivali ilgili Van Valiliği’nden açıklama yapıldı.

Son dönemde sosyal medyada çıkan paylaşımlar sonrası eleştiri haline gelen ve Van Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili yapılan açıklamanın ardından, bugün sosyal medya üzerinden Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi, tarafından festivalin iptal edildiği yönündeki paylaşımları sonrası Van Valiliği’nden festival ile ilgili açıklama geldi. 

VAN VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Van Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada; “Son günlerde sosyal medya üzerinden Gezgin Fest adı altında bu yıl Haziran ayında Van’da festival yapılacağı ve bilet satışlarının başladığı duyurulmuştur. Ancak, yapılması planlanan festival için şuana kadar Van Valiliğine herhangi bir başvuru olmamıştır. Buna rağmen biletlerin izinsiz olarak satışa sunulması ve festival yapılacağının duyurulması bizi derinden üzmüştür. Valiliğimizden izin alınmadan bu tür organizasyonların yapılmasına müsaade edilmeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Denildi.

#GEZGİNFESTEDOKUNMA HASHTAG İLE DÜNYA VE TÜRKİYE GÜNDEMİNDE
    
Sabah saatlerinde sosyal medya üzerinden ‘GezginFest Van’ gençlik ve müzik festivalinin iptal edildiği yönünde çıkan paylaşımlar sonrası GezginFest Van resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklama ile saat 15.30 itibariyle #GezginFesteDokunma hashtagi açıldı. Açılan hashtag kısa süre içerisinde Türkiye ve Dünya gündemine girdi. 


 

Editör: TE Bilisim