Dün akşam İpekyolu ilçesinde güvenlik güçlerinde düzenlenen operasyonda biri ölmüştü bir kişi ise yaralı olarak yakalanmıştı. Valilik tarafından operasyonla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “İlimizde bölücü terör örgütü mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik olarak, istihbarat birimleri ile güvenlik kuvvetlerimiz tarafından koordineli çalışmalar yürütülmektedir.” Denildi.

 

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Bu kapsamda, İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan halı saha civarında, 28.03.2016 günü, sözde sivil savunma birlikleri (YPS) içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren örgüt mensuplarının buluşma yapacağı şeklinde istihbari bilgiler elde edilmiş ve aynı gün saat 15.30 sıralarında bahse konu yere intikal edilmiştir. Halı saha yanında görülen iki bölücü örgüt mensubuna, Türkiye Cumhuriyeti adaletine teslim olmaları konusunda gerekli çağrı yapılmış, ancak şahıslar bu çağrıya ateşle karşılık vermiştir. Yaşanan silahlı çatışmada bölücü örgüt mensubu Harun Pala kod adlı U. Ç. isimli şahıs ölü, Y. G isimli şahıs ise sağ olarak ele geçirilmiştir.

Çatışma sonrasında olay yerinde yapılan incelemelerde ise;

2 adet kullanıma hazır F-1 parça tesirli el bombası,

4 adet bomba yapımında kullanılan elektronik devre kartı,

Bomba tertibatında kullanılan 1 adet akü,

1 adet tabanca,

Biri tabancaya takılı olmak üzere iki adet şarjör ve çok sayıda 9 mm fişek ele geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; ilgili mevzuat çerçevesinde Valiliğimizce her türlü tedbir alınmaktadır.​”

Editör: TE Bilisim