İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, İpekyolu Kaymakamı Sabri Uzun İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer ile birlikte yakılan okulda incelemelerde bulunan Vali Doğan, burada yaptığı açıklamada, “Bugün barışın konuşulacağı, güzelliğin konuşulacağı bir gündür. Her nasıl oluyorsa çocuklarımız, babalarının, annelerinin tasvip etmediği bir şeyi yapıp okulları yakıyorlar, kitapları yakıyorlar, okullara düşmanlık yapıyorlar, kitaplara düşmanlık yapıyorlar, imam hatip lisesinin camlarını kırıyorlar, kitaplarını yakıyorlar ve binaya zarar veriyorlar. Bu nasıl bir değerdir? Kitaplara değer vermeyen, dine değer vermeyen, eğitime değer vermeyen, öğretmenlere değer vermeyen nasıl bir insan tipi oluşturmaya çalışıyorlar? Dikkat çekmemiz gerek konu budur” ifadelerini kullandı.

"KİTABA DEĞER VERMEYEN, EĞİTİME DEĞER VERMEYEN..."

"Buraya gelmeden önce, hac ibadetini yapan Müslümanlar Arafat Dağı'nda ve orada Diyanet İşleri Başkanımız, Arife günü duasını yapıyordu. Bütün dünya Müslümanları, Türkler, Araplar, Kürtler, Hindular, Afganlar, Türkmenistanlılar ve Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden insanlar orada kardeş kardeşe dua ediyorlar. Bugün öyle bir günkü barışın, güzelliğin konuşulacağı bir gün. Ama maalesef bu günde okulların camlarını kırıp, kitaplarını yakıyorlar, okula zarar veriyorlar. Kitaplara değer vermeyen, dine değer vermeyen, eğitime değer vermeyen, öğretmene değer vermeyen nasıl bir insan tipi oluşturmaya çalışıyorlar. Bizim dikkat çekmemiz gereken konu budur."

"AKLINIZI BAŞINIZA ALIN"

Boş bir ideoloji uğruna çocuklarımızı bu çeşit bir canavarlığa, bu çeşit bir kötülüğe itenlere sesleniyorum. Bugün arife günü ve bugün bütün müslüman barış için dua ediyorlar. Aklınızı başınıza alın gelin barışla hep birlikte hareket edelim. Çocuklarımızı kendi geleceklerine ilişkin bu kadar sıkıntıya sokmayın. Burada bizim çocuklarımız yetişecek. Bizim çocuklarımıza barış değerleri, kardeşlik değerleri burada aşılanacak. Bu okulları birer nimet olarak görün ve bu okulların eğitimine destek verin."

"GİDİN ÖZÜR DİLEYİN"

Okulu yakan kişilere de seslenen Vali Doğan, "Gidin ailenizden özür dileyin, öğretmenlerinizin ellerinden öpün ve deyin ki 'bizim yaptığımız yanlıştır. Biz bu okuldan, öğretmenlerden, arkadaşlarımızdan af diliyoruz.'. Bugün arife günü, bu günün değerini bilin" ifadelerini kullandı. Vali Doğan'a, okuldaki incelemelerinden İpekyolu Kaymakamı Sabri Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin de eşlik etti.

Editör: TE Bilisim