ŞEHRİVAN HABER - Van Valisi İbrahim Taşyapan, yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Vali Taşyapan'ın yayınladığı mesajda, "Malum olunduğu üzere, bölgemizde, komşu coğrafyalarda ve dünya genelinde önemli olayların yaşandığı, özellikle ülkemiz açısından elim hadiselerin cereyan ettiği bir yılı artık geride bırakıyoruz. Yıldan yıla, kalkınmasını kararlılıkla ve büyük ivmeyle sürdüren devletimiz, kökü dışarıda, icracıları sınırlarımız içerisinde konuşlanan hainler tarafından hem ekonomik hem sosyolojik hem de manevi anlamda yıpratılmaya, direnci kırılmaya hatta çökertilmeye çalışılmaktadır." İfadeleri yer aldı.

 

"EN BÜYÜK KAZANÇ KENETLENME OLMUŞTUR"

15 Temmuz tarihinde ülkenin darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığı dile getirilen mesajda şu ifadeller kullanıldı: "Milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde  iradesini korumak ve bu hıyanete dur demek için  milletin hizmetinde görev yapan güvenlik güçlerimizle birlikte ayağa kalkmış ve yüzlerce şehit vermiştir. Binlerce insanımız aynı olaylarda ülkesi, devleti ve milleti için farklı şekillerde yaralanarak gazilik şerefine ulaşmıştır. Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kanaatimce 2016 yılında milletimizin en önemli kazancı, darbe kalkışmasında da açıkça görüldüğü gibi, milli manevi değerlerine ve iradesine, birlik ve beraberliğine kastedildiğinde bir sevki manevi ile şahlanarak, her türlü ihtilafını bir kenara bırakarak kenetlenmesi ve hiçbir güce, hiçbir örgüte ya da silaha yenilmeyeceğini yedi düvele kanıtlamış olmasıdır."

 

TAŞYAPAN: ACILARIN TEKRARLANMAMASINI DİLİYORUM

Vali Taşyapan mesajında son olarak, "Geride kalan yılda yaşadığımız üzücü olayların ve acıların 2017 yılında tekrarlanmamasını diliyor, milletimizin yeni yıldan itibaren 79 milyon ferdiyle el ele, gönül gönüle kenetlenerek, her türlü fitneye inat kardeşçe yaşamasını ve yeni yılın Vanlı hemşehrilerimize, milletimize ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum." İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim