Van Valisi Murat Zorluoğlu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’ni (VGC) ziyaret etti.

 

Vali Murat Zorluoğlu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla ilde faaliyet gösteren basın meslek kuruluşlarını ziyaret etti. İlk olarak Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti’ne giden Vali Zorluoğlu, burada VGC Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç, başkan yardımcısı Yusuf İdiz, yönetim kurulu üyeleri Şükrü Akyüz, Adnan Hatipoğlu, Ömer Aytaç Aykaç, Yılmaz Tekin ve Cemal Aşan ile bir araya gelerek günlerini kutladı. Ziyarette yaptığı değerlendirmelerde, Van’da basın mensuplarının özellikle valilik ve büyükşehir belediyesinin hizmet ve projelerinin kamuoyuna aktarılmasındaki desteklerinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Vali Zorluoğlu, bu anlamda katkıda bulunan tüm basın mensuplarına teşekkür etti. Basının demokratik toplumların vazgeçilmez unsuru olduğuna değinen Vali Zorluoğlu, zor şartlarda görev yapmalarına rağmen kamu yararını ön planda tutan tüm medya çalışanlarını takdir ettiğini söyledi.

 

VGC yönetimi ise, Vali Zorluoğlu’nun bu anlamlı günde basın mensuplarına yönelik yaptığı ziyaretten dolayı kendisine teşekkür ettiler. Basın mesleğinin zorlukları ve çalışmalarının konuşulduğu ziyaretin ardından Vali Zorluoğlu ve beraberindeki Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Meliha Uman ve Basın İlan Kurumu Van Şube Başkanı Çetin Yılmaz ile Anadolu Basın Birliği Van Şube Başkanlığına gitti.

 

ABB Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık ve üyeleri tarafından karşılanan Vali Zorluoğlu, üyelerle bir süre sohbet etti. Burada yaptığı değerlendirmelerde de Van yerel basın temsilcileriyle yakın diyalog içerisinde olduklarını ifade eden Vali Zorluoğlu, “Gazeteci arkadaşlarımız, Van’da hakikaten vatandaşımızın, halkımızın doğru bilgilendirilmesi, doğru bir kamuoyu oluşturulması, kamuoyunu bilinçlendirilmesi, hizmetlerin kamuoyuna duyurulması ve eksik hizmetlerin gündeme getirilmesi yönünde özverili çalışmalar yürütüyor” dedi.

 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da yerel medyanın sorun ve sıkıntıları bulunduğuna işaret eden Vali Murat Zorluoğlu, “Yerel basınımızın sıkıntılarını, ziyaretler gerçekleştirdiğimiz ilgili kuruluşlar aracılığıyla, gerek valilik, gerek belediye basın birimleri üzerinden gerekse basın ilan kurumu olarak dinliyoruz. Sıkıntılarınızın giderilmesine yönelik de epey adımlar atıldı, atılmaya devam edecek. Van’da, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansımızın, Türkiye’de hiçbir yerde olmayan bir projesi var. Basın İlan Kurumumuz özellikli bir matbaa kurulması için ajansımıza müracaat etti. İnşallah kısa bir zaman içerisinde bu proje hayata geçirildiğinde, Van’da özellikle gazetelerimiz açısından çok büyük bir kolaylık olacak. Maliyetlerde önemli bir düşüş olacak. Süratli ve daha kaliteli şekilde baskı yapılarak, vatandaşlarımıza gazetelerin daha erken ulaşmasına imkân sağlanacak. Çok kıymetli gördüğüm bu projeye emeği geçen Basın İlan Kurumu ve kalkınma ajansımızı tebrik ediyorum. Basının eleştirilerine, mutlaka kulak vereceğiz, dikkate alacağız. Bu eleştirilerden haklı olanları, yerinde olanları da ele alıp, sorunsa sorunları gidermeye yönelik çabamızı göstereceğiz. Tekrar bütün basın camiamızın, gazetecilerimizin gününü kutluyor, sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim