Bardakçı köyünde bulunan Zeve Şehitliği'nde yapılan anma programında Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Belediye Başkan Vekili Fazıl Kaya ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Dernek Başkanı Ahmet Baki tarafından şehitlik anıtına çelenk bırakıldı. Ardından saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Karaloğlu, şehitlik şeref defterini imzaladı.
Şehitlik anıtının ardından program Kültür Müdürlüğü Devlet Tiyatro Salonu'nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askeri bando grubu tarafından mini bir konser verildi. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından Çanakkale Savaşı'nın tarihi ve askeri yönü anlatıldı. Öğrenciler tarafından Çanakkale oratoryosunun ardından, hafta nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye girenlerin ödülleri verildi. Van Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale karma resim sergisinin gezilmesinin ardından tören sona erdi.

 

ERCİŞ’TE ÖĞRENCİLERİN ŞİİRLERİ KATILIMCILARI DUYGULANDIRDI


Van'ın Erciş ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir program düzenlendi. 
Sabah saatlerinde kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene, öğle saatlerinde Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Erciş Reşit Çelik İlköğretim Okulu Müdürü Halis Özdaş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Erciş 108. Topçu Alay Komutanlığı'nda görevli subayın ‘Çanakkale Zaferi'nin tarihçesi hakkında bir konuşma yapmasının ardından, öğrenciler tarafından ‘Çanakkale’ isimli oratoryo eşliğinde kahramanlık türküleri ve şiirler okudu. Düzenlenen törenlere Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mehmet Nuri Başol, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Atilla Köse, kamu kurum amirleri, oda ve sivil toplum örgüt temsilcileri, şehit aileleri ile öğrenci, öğretmen ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bu arada, Garnizon Komutanlığı tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna Topçu Alayı Sosyal Tesisleri’nde öğlen yemeği tertip edildi.

Editör: TE Bilisim