Orhan AŞAN - Şehrivan


Van Valiliği tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerinde düzenlenen törene Van Vali Vekili Sabri Uzun, DBP'li Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Pınar Demir, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Törenin yapılacağı Cumhuriyet Caddesi sabahın erken saatlerinden itibaren trafiğe kapatılırken, caddeye açılan bütün sokaklara polis kontrol noktası kuruldu.

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasının ardından Van Vali Vekili Uzun, Belediye Başkan Vekili Demir ile Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Barutçu valilik makamında geçerek tebrikleri kabul etti. Ardından Beşyol mevkiinde düzenlenen tören İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Halkın bayramının kutlanmasının ardından halk oyunları gösterisi ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Tören, askeri geçit töreni ile son buldu.

BELEDİYE BAŞKANI KATILMADI

Hakkâri’de ise valilik binası önünde gerçekleştirilen törene Hakkâri Valisi Yakup Canbolat, Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Başsavcı Vekili Murat Şahin, Hakkâri İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, kurum amirleri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ilde, polis alana barikat kurarak yoldan geçen vatandaşlara üst araması yaptı.

ÇELENK GERİ GÖTÜRÜLDÜ

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na Valilik ve Garnizon Komutanlığı'nın çelenklerinin bırakılmasının ardından tören geçidi yapıldı. Daha sonra Vali Yakup Canbolat ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal makamında tebrikleri kabul etti. Törene katılmayan Hakkâri Belediye Başkanı'nın ismi de anons edilmezken, zabıta ekipleri tarafından getirilen çelenk ise geri götürüldü.

ERCİŞ’TE BAYRAMI COŞKUSU

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Van'ın Erciş ilçesinde de törenlerle kutlandı.

İlçe Kaymakamı Barbaros Baran, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mustafa Ataberk, Erciş Belediye Başkan Yardımcısı Nejdet Kahraman, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Engin Ataman, Erciş Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Altun, kamu kurum amirleri, oda ve sivil toplum örgütü başkanları, siyasi parti temsilcileri, Kore ve Kıbrıs gazileri ile vatandaşların katıldığı tören kaymakamlık önündeki Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir subay tarafından günün anlam ve önemini belirtir konuşma yapıldı. Daha sonra İlçe Kaymakamı Baran protokol üyeleri ile birlikte makamda tebrikleri kabul etti. Ardından, Eski Adalet Sarayı önündeki törenlere geçildi. Protokol üyelerinin askeri birliklerin ve halkın bayramını kutlamasından sonra, tören askeri birliklerin geçit töreniyle son buldu.

Editör: TE Bilisim