Valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan anma törenine Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulbasit Bildirici, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, öğrenci ve askeri erkan katıldı. Çelenk sunma ve İstiklal Marşı’nın ardından törene Van Valiliği Sanat Çadırı’nda devam edildi. Buradaki programda askeri bando eşliğinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri Atatürk’ün sevdiği şarkılrı seslendirdi. Atatürk’ün hayatını anlatan konuşmaların ardından, 10 Kasım ile ilgili düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve atletizm dalında dereceye giren örencilere ödülleri verildi. Mesut Özata Anadolu Lisesi öğrencileri Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı okumasının ardından program son buldu.

ÇATAK

Çatak Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, Garnizon Komutanı Binbaşı Feyyaz Aydoğdu, Belediye Başkanı Celalettin Bartu, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Sait Taş, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, askeri personel, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Ortaöğretim Okulu’nun konferans salonunda programa devam edildi. Atatürk’ün biyografisi, Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya cevabı ve şiirlerin okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Atatürk Ortaöğretim Okulu Müzik Öğretmeni İlhan Ucek ve öğrencilerinin seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği şarkı dinletisinin ardından, şiir kompozisyon ve resim alanlarında birinci olan öğrencilere ödül verildikten sonra anma töreni sona erdi.

ERCİŞ

Sabah saat 09.00’da protokol üyeleri tarafından kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saat 09.05’de iki dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okundu. Buradaki programın ardından, Erciş Sosyal Bilimler Lisesi tarafından Erciş YİBO Çok Amaçlı Salonu'nda bir anma programı düzenledi. Programda öğrenciler tarafından şiirler okudu, slayt eşliğinde Atatürk'e ait fotoğraflar gösterilirken, 108. Topçu Alay Komutanlığı'nda görevli bir subay tarafından da Atatürk'ün askeri kişiliği anlatıldı. Daha sonra öğrenciler tarafından 10 Kasım Atatürk oratoryomu sergilendi. Gençliğin Atatürk'e cevabı hep bir ağızdan okunurken, program Atatürk'ün sevdiği türkülerle son buldu. Yapılan törenlere Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mustafa Ataberk, Erciş Belediye Başkan Yardımcısı Nejdet Kahraman, Erciş Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Bilgin, Erciş İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı. Doç. Dr. Hüseyin Bal, askeri erkan, kamu kurum amir ve çalışanları, öğrenciler ile vatandaşlar iştirak etti.

MURADİYE

Hükümet konağı önünde düzenlenen programa Muradiye Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikel, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı İsmail Atmaca, kamu kurum amirleri, öğretmenler ve bir grup öğrenci katıldı. Çelenklerin sunulmasının ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Anma programı, Muradiye Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen etkinlikle devam etti. Burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde bazı öğrenciler tarafından Atatürk ile ilgili şiirler okundu. Bir grup öğrenci tarafından oratoryom sunuldu. Daha sonra 10 Kasım Atatürk’ü anma programı dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildikten sonra program sona erdi.

BAHÇESARAY

İlk tören sabah saat 09.00’da protokol üyeleri tarafından kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saat 09.05’de iki dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra anma programına Bahçesaray Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO) toplantı salonunda devam etti. Günün anlam ve önemini içeren konuşmaların ardından anma töreninde çeşitli etkinlikler ve Atatürk'ün en sevdiği şarkılar seslendirildi. Anma törenine Kaymakam Tarık Açıkgöz, Garnizon Komutanı Abdulkadir Eren, kamu kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ÇALDIRAN

İlk tören sabah saat 09.00’da protokol üyeleri tarafından kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saat 09.05’de iki dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bayrakların yarıya indirildiği tören, daha sonra Çaldıran Anadolu Lisesi salonunda devam etti.. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından Anıttepe İlkokulu öğrencilerinin hazırladıkları programda Atatürk konulu şiir dinletisi, sinevizyon ve orotoryo gösterisi sunuldu. Törene Kaymakam Mustafa Mendeş, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Yunus Emre Işıkoğlu, Cumhuriyet Savcısı Abdurrahman Ünüvar, kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

SARAY

İlk tören sabah saat 09.00’da protokol üyeleri tarafından kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saat 09.05’de iki dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Ahmet Nacar Çok Programlı Lisesi Tiyatro Okulu salonunda anma programı düzenlendi. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Saray Ahmet Nacar Çok Programlı Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mesut Arslan yaptı. Akabinde öğrenciler tarafında hazırlanan şiir, oratoryo ve Atatürk konulu diğer etkinlikler sunuldu. 10 Kasım Atatürk'ü Anma programına Kaymakam Atif Çiçekli, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İdris Şekerci, İlçe Cumhuriyet Savcısı Ramazan çiçek, kurum ve daire amirleri, askeri erkan, sivil toplum temsilcileri, gaziler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilisim