Van Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş belediyesi olan Konya Büyükşehir Belediyesi'nden bir heyet Van'a geldi. Konya'dan gelen heyet Van'da incelemelerde bulundu.

 

Van Büyükşehir ve Konya Büyükşehir Belediyeleri arasındaki 'kardeş belediye' kararı sonrası ilk buluşma gerçekleşti. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (KOSKİ) yetkililer, Van Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Mustafa Yalçın ve üst düzey yöneticilerle buluştu. Van Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen toplantıda kentin önemli sıkıntıları ve uygulanması planlanan projelerle ilgili bilgiler Konya heyetine aktarıldı.

 

 

Toplantıda konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, "Yapacağımız hizmetlerle vatandaşa biz hizmeti daha iyi yaparız ve belediyeler memleketin gerçek sahiplerinin elinde demenin de göstergesi olacak" dedi. Konya Büyükşehir Belediyesinin kurumsallaşmış bir belediye olduğunu ifade eden Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Van Büyükşehir Belediyesi olarak Konya'nın bu bilgi ve birikiminden faydalanmak istediklerini söyledi.

 

 

Yalçın, "Kardeş şehir uygulamasında hem teknoloji, hem teknik adam, hem proje, hem de imkanlar bakımından daha elverişli konuma sahip olan belediyelerle, biraz daha az imkanı olan belediyeler kardeş edilerek proje yada varlıkta teknik eleman imkanında karşılıklı alışveriş desteğinde bulunmaları amaçlanıyor. Bu nedenle de Konya Büyükşehir Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi kardeş ilan edilmiş durumda. Konya oturmuş kurumsallaşmış bir belediye. Konya'da hiç şüphe yok ki güvenirlik açısından da belediye en güvenilen kurumların başında gelir. Bu bakımdan teçhizat olarak ve aynı zamanda yetişmiş teknik eleman açısından da zengin bir ilimiz olduğunu biliyoruz. En ileri düzeyde faydalanmak istiyoruz" diye konuştu.

 

 

Kentin ihtiyaçlarını önem sırasına göre Konya heyetine sunacaklarını belirten Yalçın konuşmasını şöyle sürdürdü: "İhtiyaçlarımızı önem sırasına göre yazacağız. Artık Konya Büyükşehir Belediyesi hangi birimlerinde bütçesi var ve nasıl katkıda bulunur kendilerinin takdirlerindedir. Söz, Konya Büyükşehir Belediyesinin ve KOSKİ'nindir. Bu memleket bizim. Bu memleket bedel ödemiş. Ama inşallah bundan sonrada terör belası, FETÖ belası memleketimizin hiç bir yerinde yüzünü gösteremez. Başını kaldıramaz. Vatandaşa biz hizmeti daha iyi yaparız ve belediyeler memleketin gerçek sahiplerinin elinde demenin de göstergesi olacak."

 

 

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demir'de her türlü desteği sunacaklarını açıkladı.

 

Demir, "Konya olarak bu konularda biz iyi bir tecrübe geçirdik. İhale dökümanlarının hazırlanması, şartnameleri, kredili kredisiz, kredi teklifleriyle gelenler veya gelmeyenler türünde bir her türlü desteği sağlarız. Teknik destek sağlayabiliriz" dedi.

Toplantı sonrası heyet Van Su ve Kanalizasyon İdaresinin (VASKİ) sorumluluğundaki iskele mahallesinde bulunan arıtma tesisini ve park yapımları konusunda Van gölü sahilinde incelemelerde bulundu.

 

Editör: TE Bilisim