ŞEHRİVAN ÖZEL - Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Aydın Ahi’nin öldürülmesi ile ilgili, “Bütün dünya bizim burada yaşadıklarımızı görmelidir.” Dedi.

 

Ak Parti Van ili Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi, PKK örgüt mensuplarınca evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Ahi gece saatlerinden hayatını kaybetti. Yaşanan saldırıyla ilgili bir televizyon programına telefonla bağlanan Ak Parti Van Milletvekili burhan Kayatürk, tüm dünyanın bölgeyi görmesi gerektiğini söyledi.

 

“BÜTÜN DÜNYA YAŞADIKLARIMIZI GÖRMELİ”

 

Kayatürk yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bütün dünya bizim burada yaşadıklarımızı görmelidir. Açık ve net bir şekilde kendilerinden olmayan insanlara ölümü reva gören bir yapı var burada. Böyle bir örgüt var. Bunlar gerçek anlamada bölge de tükendiler. Devlet burada kamu düzenini korumakla üzerine düşeni yapıyor. Ancak bundan çok daha büyüğünü halkın kendisi yapıyor.”

 

“ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE ŞEHİT ETTİLER”

 

Örgütüne bölgede gün geçtikçe eridiğini söyleyen Kayatürk, “Burada HDP’nin PKK ile beraber siyaset yapan bu yapının gün geçtikçe bölgede eridiğini görüyoruz. Dolayısıyla Kürtleri öldüren bir yapının Kürtlerden hayır görmeyeceğini anlaması lazım. Maalesef referandumdan bir gün önce bizim Muradiye Teşkilat Yardımcımız Adnan Vanlıyı şehit ettiler. 1 yıl önce Özalp’te Aydın Muştu kardeşimizi şehit ettiler. Bugünde çocuklarının gözü önünde, değerli bir siyasetçi ağabeyimiz olan Aydın Ahi’yi şehit ettiler.”

Editör: TE Bilisim