Van’ın yıllardır talep ettiği stadyum konusu bir kez daha meclis gündemine taşındı. Uzun süredir konuşulan ve Vanlı’nın en çok beklediği müjdelerden birisi olan stadyum ile ilgili önemli adımlar atılırken kısa süre önce de stadyum ile ilgili önemli gelişmeler yaşanmıştı. Bu gelişmeler sürerken bu kez de HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, mecliste ‘Van’a stadyum’ istedi. Bakan ise stadyumun yolda olduğunu söyledi.

 

HDP’li Milletvekili Lezgin Botan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan stadyum sözü aldı. Bütçe konuşmasında taleplerde bulunan Botan’a Bakan Bak’ta söz verdi. Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçesi görüşüldü. Yapılan görüşmelerle ilgili söz alan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Van’da gençlerin sorunlarını dile getirerek Bakan Osman Aşkın Bak’tan şehir stadyumu yapılmasını talep etti. Botan, Spor Bakan’ından Van için stadyum sözü de aldı. Botan, “Van ili, büyükşehir olmasına rağmen Van'da bir şehir stadyumu yok Sayın Bakan. Burada bu akşam Van'a bu sözü verirseniz hem Van'ı hem de bizi ihya edersiniz.” Dedi. Botan’ın konuşması üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Van’da bir şehir stadyumu yapılmasının sözünü vererek, gerekli çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

 

 

BOTAN: STADYUM SÖZÜ İSTİYORUZ

Botan yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Van ili, büyükşehir olmasına rağmen Van'da bir şehir stadyumu yok Sayın Bakan. Burada bu akşam Van'a bu sözü verirseniz hem Van'ı hem de bizi ihya edersiniz. Ben bu sözü burada alarak ayrılmak istiyorum. Çünkü biliyorsunuz, depremde şehir stadyumu büyük zarar gördü ve dönemin bakanı defalarca söz vermesine rağmen maalesef yapılmadı.”

 

“VANSPOR VAN İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR”

Vanspor’un Van için değerli olduğunu söyleyen Botan, “Şehir stadyumu Van için çok hayati öneme sahiptir. Van ekonomisi, Van gençleri için oldukça önemlidir. Dolayısıyla, biz bu akşam bu sözü burada sizden alarak ayrılmak istiyoruz. Van'ın gözü kulağı burada. Çünkü çok önemli bir bakanlığın şu an bütçesini görüşüyoruz. Bu sözü bekliyorum Sayın Bakanım. Yine Vanspor, gerçekten, birinci ligde olmayı hak ediyor. Büyükşehre kayyum atandığı gibi, şu an Vanspor'un da yönetimi istifa ettirildi. Orada da ciddi sıkıntılar var, ciddi rant kavgaları var. Bu konuda da sizin duyarlılığınızı istirham ediyorum.” Dedi.

 

 

BOTAN: ERZURUM’A GÖSTERİLEN HASSASİYET

“Erzurum’a gösterilen hassasiyet Van’a gösterilmeli” diyen Botan şöyle devam etti: “Bunun yanında Van coğrafyasını biliyorsunuz. Atletizm, su sporları için Van'ın coğrafyasını bilenler biliyor. Van’ın kış sporlarından tutun dağ sporlarına kadar, raftingden tutun hemen hemen bütün spor dallarının potansiyeli var. Erzurum'a gösterilen hassasiyeti takdirle karşılıyorum ama aynı potansiyeli fazlasıyla taşıyan Van'a, Van gençlerine de bu imkânın sunulması lazım ve bu yönde de bir çabanın olması gerekiyor.”

 

 

“VAN GENÇ BİR ŞEHİR SAYIN BAKAN”

Van’ın genç bir nüfusa sahip olduğunu dile getiren Botan, “Çünkü yaş ortalaması 20. Buna karşın bu gençlerin yüzde 40'ı şu an işsiz ve bu gençler, gerçekten, şu an uyuşturucu çetelerinin pençesinde kıvranıyor. Defalarca biz soru önergeleri verdik, bakanlıkların dikkatini çekmeye çalıştık. Çok ciddi operasyonların veya bunu engelleyecek, uyuşturucu tacirlerine yönelik ciddi tedbirlerin gelişmediğini de burada bilginize sunmak istiyorum. Dolayısıyla, Van'daki bu yüksek gençlik potansiyeline imkan, olanak sağlanmasını istirham ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

 

BOTAN: BİR AN ÖNCE YAPILMALI

Botan konuşmasını şöyle tamamladı: “Bildiğiniz gibi tekvandoda Nur Tatar, dünya şampiyonu oldu. Yine, Mehmet Akkoyun 10 bin metrede Balkan şampiyonu oldu. Nice Mehmetlerin, nice Nur Tatarların yetişebileceği bir potansiyel var Van'da. Bunun için özellikle bu olanakların sağlanması lazım. Stadyumun mutlaka, bir an önce yapılması lazım. Yine, atletizm salonları, su sporları; spor komplekslerine ihtiyacı var Van'da. 1 milyon 200 bin kişilik bir kentten söz ediyoruz, dinamik bir kentten söz ediyoruz, gençlik potansiyelinin çok yüksek olduğu bir kentten, çok büyük mücevherlerin, değerlerin yetişeceği bir kentten söz ediyoruz. Bu konuda Hükûmetin özellikle üzerine düşmesini, düşünmesi ve bir çaba içerisinde olmasını diliyorum. Van'a bu anlamda bir pozitif ayrımcılığın da yapılması gerekiyor; çünkü Van sadece Van'dan ibaret değil, çevre iller için de bir çekim merkezidir.”

 

 

BAKAN SÖZÜ VERDİ

Botan’ın konuşmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Van’da bir şehir stadyumu yapılmasının sözünü vererek, gerekli çalışmaların sürdüğünü ifade etti. 

Editör: TE Bilisim