Van’ın Erciş ilçesinde özel bir eğitim kursu tarafından YGS öncesi öğrencilerin heyecanlarını yenmeleri için yapılan uygulama memnuniyetle karşılandı.

 

Kurs yetkileri, öğrencileri YGS öncesi ilçe merkezindeki bir okula götürerek burada heyecanlarını yenmeleri adına deneme sınavına tabi tuttular. Deneme sınavına giren öğrenciler, sınav öncesi böyle bir uygulamadan çok memnun olduklarını belirterek, özel eğitim ve öğretim kursu yetkililerine teşekkür ettiler.

 

Öğrenci motivasyonu üzerine yoğunlaştıklarını belirten kurum çalışanları ise, öğrencilere YGS’nin çok zor olmadığını ve iyi bir motivasyonla sınavı rahatlıkla kazanılabileceklerini motife ettiklerine bildirdiler. Bu tür uygulamalarla öğrencilerin sınav öncesi heyecanlarını ortadan kaldırmayı da planladıklarını ifade eden yetkililer, gelecek yıllarda da yine benzer uygulamalar yapacaklarını söylediler. Erciş'in eğitim kalitesini üst düzeye taşımak için büyük gayretler sarf ettiklerinin altını da çizen kurum çalışanları, bu konuda üzerlerine ne düşerse yapmaya hazır olduklarını kaydettiler.

 

YGS ÖNCESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Van'da imam hatip lisesi müdürlerinin katılımıyla Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi değerlendirme toplantısı yapıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celal Gezici başkanlığında yapılan toplantıya, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Ermiş, ilçe milli eğitim müdürlüklerinde din öğretiminden sorumlu şube müdürleri katıldı. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celal Gezici, hafta sonu yapılacak olan YGS’nin tüm öğrencilere hayırlı olmasını diledi. İmam hatip liselerine yönelik yapılan mesleki yarışmalarla ilgili bilgeler veren Gezici, özellikle yarışmalara katılım konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

 

Şube Müdürü Metin Ermiş ise, 2014 ve 2015 YGS verileri ile ilgili sunum yaparak, Van ilinin özellikle din öğretimi olarak Türkiye sıralamasında çok kötü bir yerde olmadığını, ancak daha iyi olması gerektiğini belirtti. Toplantıda, ayrıca tüm okullar tarafından ortak çıkarılması düşünülen dergi için Müdür Yardımcısı Celal Gezici tarafından bilgi verilerek bir komisyon kuruldu.

 

ÖSYM’DEN SINAV ÖNCESİ ÖNEMLİ DUYURU

ÖSYM Van İl Sınav Koordinatörlüğü, Pazar günü yapılacak olan YGS öncesi önemli bir duyuruda bulundu. ÖSYM Van İl Sınav Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, “12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak olan 2017-YGS sınavında yeni bir uygulama gereği adaylar 09.45'ten sonra sınav binasına alınmayacaktır ve bina girişleri kapatılacaktır. Adayların mağdur olmamaları için en geç 09.45'te sınava girecekleri binalarda olmaları gerekmektedir” denildi.

Editör: TE Bilisim