Haftalardır ülke gündeminde olan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu Van'da sıçradı. Dün Emniyet Müdürlüğü'nde başlatılan yer değişikliklerinin ardından bu sabah da gözaltılar Van'a sıçradı. Sabah saatlerinde başlayan operasyonlarda 5 il ile birlikte Van'da da gözaltılar yaşandı. Rüşvet, yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırma suçlamaları ile yapılan operasyonlar 5 ilde eş zamanlı düzenlendi. Polis İzmir , İstanbul, Ankara, Van ve Hatay'da 100'den fazla şüphelinin peşinde.

6 AYLIK TAKİP SONRASI OPERASYON

Liman işletmelerinde usulsüzlük yapıldığına yönelik bilgiler üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Ekiplerin yaklaşık 6 ay sonra süren takibinin ardından usulsüzlük yapan kişilerin kimliklerinin belirlenmesiyle bu sabah operasyona başlandı.

ARALARINDA ÜST DÜZEY YÖNBETİCİLERİNDE OLDUĞU 25 KİŞİ GÖZALTINDA

İzmir ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu illerde eş zamanlı yapılan baskınlarda, 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İzmir Liman İşletmeleri'nin üst düzey yönetici ve memurlarının du bulunduğu belirtildi. Gözaltı listesinin 37 kişi olduğu ve Ankara'da bazı bürokratların da listede bulunduğu ileri sürüldü.

BASKINLAR DEVAM EDİYOR

Operasyonun, İzmir Eski Valisi Cahit Kıraç'a yaklaşık 1 yıl önce gelen bir ihbar üzerine başlatılan teknik ve fiziksel takip sonucu yapıldığı belirtilirken, yüzlerce polisin katıldığı operasyonun tüm zanlılarının gözaltına alınması için baskınların devam ettiği bildirildi.

SUÇLAMALAR AĞIR

Şüphelilerin, rüşvet almak ve vermek, ihaleye fesat karıştırma, irtikap, görevi kötüye kullanmak, zimmet, doğrudan temin alımlarına fesat karıştırılması,nitelikli dolandırıcılık suçlamaları ile sorgulanacakları iddia ediliyor.

Gözaltına alınan şüphelilerin bazıları;

1. Şükrü ÇELİKYÜREK VAN
Eski Ankara Limanlar Daire Başkan Yrd., halen Van Gölü Feribot İşletme Müdürü

2. Turan YALÇIN İzmir
T.C.D.D. İzmir Liman İşletme Müdürü

3. Birol Bafra İZMİR
T.C.D.D. İzmir Liman İşletme Müdür Yrd.

4. Y. Şentürk AKTAŞ İZMİR
T.C.D.D. İzmir Liman İşletme Operasyon Müdürü

5. Nuh ASLAN İZMİR
T.C.D.D. İzmir Limanı İşletmede Memur

6. Hüseyin BÜLBÜL İZMİR
T.C.D.D. İzmir Limanı İşletmede Puantör Memur

7. Ali Osman YILMAZ İZMİR
T.C.D.D. İzmir Limanı İşletmede Puantör Memur

8. Okan NAR HATAY
T.C.D.D. İskenderun Liman İşletme Müdür Yrd.

9. Yılmaz KURD İSTANBUL
Akmar Liman Ve Tersane İşlt. San. Tic. Ltd. Şti

10. Mahmut Can BAYOĞLU İZMİR
İndeks Elektrik Elektronik San. Tic. A.Ş.

11. Muhammet Tayfur UZUN İSTANBUL
İndeks Elektrik Elektronik San. Tic. A.Ş.

12. Cemalettin HABERDAR İSTANBUL
İş takipçisi

Editör: TE Bilisim