Van YYÜ Edebiyat Fakültesi Van’ın kurtuluşunun 100’üncü yılında birbirinden farklı ve renkli etkinlikler düzenleyecek.

 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Van’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yıl etkinlikleri kapsamında Mart ayı etkinlik programını açıkladı. Kapsamlı bir etkinlik programının düzenleneceği fakültede; bilimden sanata, eğlenceden sergilere kadar birçok çalışma yapılacak. Programlar, Edebiyat Fakültesi, 100. Yıl sahnesi ile Mühendislik Fakültesi, Nihat Bayşu Konferans salonlarında gerçekleştirilecek.

 

ETKİNLİKLER BU GÜN BAŞLADI

Edebiyat Fakültesi tarafından yapılan açıklamada, “100. Yıl Sahnesi’nde 5 Mart Pazartesi günü başlayan etkinliklerde ilk olarak Sevilay Aydemir’in ‘Ahşap Yakma Sanatı İle Resim yapma’ çalışması yapılacaktır. Salı günü ise Van’ın tanınmış sanatçılarından ve TRT 6’da her hafta yayınlanan Dengbej programının yapımcısı Metin Barlık, öğrencileriyle buluşacak. Çarşamba günü ise Van’ın tanınmış şair ve yazarı Müştehir Karakaya’dan imza ve söyleşi programı var. Müştehir Karakaya, 2017 yılında peş peşe yayımladığı kitapları üzerine söyleşi yaptıktan sonra kitaplarını imzalayacak.” Denildi.

 

BİRBİRİNDEN FARKLI ETKİNLİKLER VAR

Edebiyat Fakültesi’nde Mart’ın ikinci haftasının ilk konuğu Yardımcı Doç. Dr. Ömer Demirbağ’ın olacağı kaydedilen açıklamada, “Demirbağ, İstiklal Marşı’nın kabul günü dolayısıyla 12 Mart’ta “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” konulu bir sunum gerçekleştirecek. İkinci gün, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Van Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Zeki Duman’ın imza ve söyleşi programı var. 14 Mart Çarşamba günü ise Tutku Radyo, Edebiyat Fakültesi öğrencileriyle buluşarak canlı yayın yapacak. Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü’nü de unutmayan fakültede bu kez konuşmacı Fakülte Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan olacak. Taştan, Yazar Fatih Tahir Andı ile birlikte hazırladıkları Çanakkale, El Ele Gönül Gönüle adlı kitabın tanıtım ve imza törenini yapacak. İkinci gün de aynı fakültenin öğretim üyelerinden Yard. Doç. Dr. Nurcan Afşin’in imza ve söyleşisi gerçekleşecek. 21 Mart Nevruz etkinliklerini de unutmayan fakültenin konuğu ses sanatçısı Hasan Kurt.” İfadelerine yer verildi.

 

27 MART’TA ÖNEMLİ BİR KONU TARTIŞILACAK

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenecek olan etkinliklerin son haftasında ise renkli bir isim İrem Bayram öğrencilerle buluşacak. Bayram, Van’da bir kadın olarak başarılı olmak üzerine gençlerle sohbet edecek. 27 Mart Salı günü ise bu kez çok önemli bir mesele tartışılacak. Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Doğu, Türkiye’nin ve elbette dünyanın en önemli meselelerinden biri olan ‘su’ konusunu anlatacak. Son günlerde konuyla ilgili televizyon ve haber partallarına konuyla ilgili birçok sunum yapan Doğu’nun konferansı dinlenmeye değer. Mart ayının son etkinliği ise Gülden Solmaz’dan müzik dinletisi.”

 

“DOKUZ ÖĞRETİM ÜYESİNİ AĞIRLAYACAĞIZ”

Konuyla ilgili ayrıca açıklama yapan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, “Eğitim-öğretim yılı içerisinde vize ve final tarihlerine denk gelemeyecek tarihlerde her ay bir etkinlik programlarımız olacak. Bu konuda iki sahnemiz var Biri Fakültemizde kurulmuş olan 100. Yıl Sahnesi diğeri ise Mühendislik Fakültesi Nihat Bayşu Konferans salonu. İkinci salonda Edebiyat Fakültesi Konferanslar Dizisi kapsamında dokuz öğretim üyesini ağırlayacağız. Her biri alanının uzmanı olan değerli hocalarımız, bilgi ve tecrübelerini gençlerimizle paylaşacaklar. Davetlerimizi kırmadıkları için teşekkür kendilerine ediyoruz. Mart ayı içerisinde Prof. Dr. Harun Tuncel, Prof. Dr. Mehmet İnbaşı, Prof. Dr. Ayşen A. Yıldırım, Prof. Dr. Sait Başaran, Prof. Dr. İlhan İnan, Prof. Dr. Ömer Çaha ile Prof. Dr. Hayati Develi’yi ağırlayacağız. Mart ayı bu anlamda bilim, sanat, kültür adına yoğun geçeceğe benziyor. Konferanslarımız halka açık olup tüm Vanlı hemşerilerimizi ve Van’da yaşayan kardeşlerimizi bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim