HABER MERKEZİ: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Eski Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Kahvaltısı’nın coğrafi işaret belgesini alındığı müjdesini verdi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen çalışmalar sonucu, Keledoş, Murtuğa, Kavut ve Savatlı Gümüş İşlemesinin coğrafi işaret tescil belgeleri alınmasının ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Eski Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada Van Kahvaltısı’nın ‘Coğrafi İşaret Belgesi’ alındığı müjdesini paylaştı. 

BATTAL: VAN KAHVALTISI COĞRAFİ İŞARET BELGESİNİ ALDIK

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Eski Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Değerli Vanlı hemşerilerim, sizlerle bir hayırlı haberi paylaşmak istedim. Daha doğrusu müjdeli haberi sizlere vermek istedim. Yaklaşık iki yıldır uğraştığımız Van Kahvaltısı için coğrafi İşaret Belgesini almış bulunuyoruz. Başkanımız birkaç gün içinde takdim edecek. Değerli Vanlı hemşerilerim, rektörlük görevim esnasında başvurusunu yaptığımız ve sıkı bir şekilde takip ettiğim Van Kahvaltısı coğrafi işaret belgesini almış bulunuyoruz. İnşallah Van için hayırlı olur daha güzel şeylere vesile olacaktır. Bu süreçte bize her türlü kolaylığı tanıyan ve yardım eden Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Sayın Prof. Dr. Habip Asan’a, her zaman bize destek olan sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez’e ve süreci aksatmadan yürümesini sağlayan rektör arkadaşım Prof. Dr. Hamdullah Şevli'ye, Prof. Dr. Semra Demir'e, bütün çalışmaların yapılmasında emeği gecen Prof. Dr. Elvan Ocak'a, Başkan yardımcılarımız Cemil Başpınar ve Dr. Mehmet Uyar'a, Daire Başkanımız Hakan Kızıltepe'ye, Tarım Bakanlığındaki ilgili uzman arkadaşlara ve süreci birlikte yürüttüğümüz Van Ticaret ve Sanayi Başkanı Necdet Takva’ya, Van Ticaret Sanayi Borsası Başkanı Naif Süer, Tarım il Müdürü İbrahim Görentaş'a çok teşekkür ediyorum” dedi.

BATTAL: HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Battal, devamında şunları kaydetti: “Ayrıca Prof. Dr. Elvan Ocak'ın sunduğu Van Gül Reçeli de coğrafi işaret almıştır. Van'ımız için hayırlı olsun. Van için çalışmak benim için bir ayrıcalıktır ve en çok zevk aldığım bir durumdur. Çok mutluyum. Ayrıca Van kahvaltısının yurt içinde ve yurt dışında tanıtılmasında çok büyük katkıları olan Yusuf Konak'a ve bütün Van Kahvaltısı salonu sahiplerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu

Editör: TE Bilisim