ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER FARUK TOKTAŞ- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyeleri daha önce yapmış oldukları birçok çalışma ile üniversitede okuyan öğrencilerin eğitim hayatına artılar kazandıracak çalışmalara imza atmıştı. Son olarak final haftasına giren üniversite öğrencilerinin Kış aylarında sabahın erken saatlerinde Kampüs yolunu tutmasını göz ardı etmeyen öğrenci konseyi üyeleri Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ile yaptıkları görüşmeler neticesinde öğrencilerin içini ısıtacak bir çalışma başlattı. Öğrencileri sabah saatlerinde üniversitede sıcak bir çorba ile buluşturmak isteyen öğrenci konseyi üyeleri Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in destekleriyle 2 Ocak’tan itibaren üniversite içerisindeki tüm öğrencilerin uğradığı bir noktada çorba dağıtımına başladı. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan öğrenci konseyi başkan vekili Mazhar Fehmi Dede projeden aldıkları olumlu geri dönüşlerden bahsederken sunmuş oldukları desteklerden ötürü de Vali Bilmez’e teşekkürlerini iletti.

"ÇORBALAR BİZDEN "AA"LAR SİZDEN"

Aldıkları olumlu tepkilerin doğru bir çalışma gerçekleştirdiklerini gösterdiğini belirten Dede “Öğrenci Konseyi Başkanlığı olarak geçtiğimiz günlerde Valimizle yapmış olduğumuz görüşmede üniversitemiz final haftasında öğrenci arkadaşlarımıza sıcak çorba ikramında bulunmak istediğimizi ve bu konuda Büyükşehir Belediyesinin bizlere destek vermesini istediğimizi söyledik. Kendisinin bu konuda verdiği destekle birlikte 2 Ocak itibariyle her sabah 7.30-9.30 saatleri arasında "Çorbalar Bizden "AA"lar Sizden" diyerek ikramda bulunmaya başladık. Özellikle soğuk havada sıcak çorba ikram ettiğimiz ve yoğun ilgi gösteren arkadaşlarımızdan aldığımız olumlu tepkiler projemizin ne kadar önemli ve yerinde olduğunu gösteriyor. Finallerimizin son günü olan 10 Ocak tarihine kadar devam edeceğimiz ikramlarımıza vermiş oldukları desteklerden dolayı Sayın Valimize ve Büyükşehir Belediyemize öğrenci arkadaşlarım adına teşekkür ediyor, arkadaşlarımızın bol "AA"lı bir sınav haftası geçirmelerini diliyorum.” Şeklinde konuştu.

“YÜREKLERE DOKUNAN BİR ETKİNLİK”

Etkinliği gerçekleştiren öğrenci konseyine teşekkürlerini ileten Erhan Adıyaman adlı öğrenci “Öncelikle böyle güzel bir etkinliğe vesile olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyine ve bunun için çalışan herkese teşekkür ederim. Stresli sınav haftası ve kışın soğuğu etkili olurken içimizi bir nebze olsun ısıtan ve yüreklere dokunan bu güzel etkinliği çok yararlı ve yerinde buldum. Anne eli değmiş hissi veren çorbalar için teşekkür ederim.” Diye ekledi.

“BELEDİYEYE VE KONSEYİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Van Büyükşehir Belediyesi ve öğrenci konseyine teşekkürlerini ileten Musa Mermit adlı öğrenci ise “Soğuk kış günü, final haftası içimizi ısıtan mis gibi bir etkinlik. Öğrenci olarak devamının gelmesini isteriz. Van Büyükşehir Belediyesi ve üniversitemiz Öğrenci Konseyi’ne sonsuz teşekkürler.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim