Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), sahte ve taklit diplomanın önüne geçmek için "Güvenlikli Diploma"ya geçiş yaptı.

 

Yeni çıkarılan güvenlikli diplomayla ilgili basın mensuplarına rektörlük binasında açıklamalarda bulunan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversite olarak diplomalarla ilgili yeni bir çalışma yaptıklarını söyledi.

 

Battal, "Üniversitemizin diplomalarıyla ilgili zaman zaman diğer üniversiteler, özellikle yabancı üniversitelerle sorunlar yaşanıyordu. Biz de bu kapsamda üniversitemiz için yeni ve güvenlikli bir diploma bastırdık." ifadelerini kullandı.

 

Diplomanın özellikleri hakkında da bilgi veren Battal, şöyle konuştu: "Diplomada gizlenmiş Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yazısıyla birlikte, iki farklı kedi gözü bulunuyor. İmzaların taklit edilmemesi adına bir kenarında rektör diğer kenarında da dekanın imzası yer alıyor. Tüm bu sistemler hesaplandığında diplomada 5 farklı koruma yer alıyor. Dolayısıyla artık Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi diplomasının taklit edilmesi ve sahte diploma çıkarılması mümkün olmayacak."

 

Lisans ile ön lisans diplomasında yer alan Van YYÜ logosu renklerinin farklı olduğunu belirten Battal, logoların karıştırılması durumunda da diplomanın sahte olduğunun anlaşılacağını aktardı.

 

Battal, logoda yer alan renklerin üniversitenin kurumsal renkleri olduğunu ifade etti. 

Editör: TE Bilisim