7 Haziran seçimlerinde HDP’nin 7-1 zaferle ayrıldığı Van’da, ilginç bir gün yaşandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile HDP Eşgenelbaşkanı Figen Yüksekdağ aynı gün aynı saatlerde halka seslendi. İki önemli partinin iki lideri erken seçime dair önemli mesajlar verirken Davutoğlu’nun 3 büyük ve önemli ilden sonra Van’a gelmesi dikkat çekti.

 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: ERKEN SEÇİME GİDERİZ!

Başbakan Ahmet Davutoğlu önceki gece Van’da Tuşba Belediyesi tarafından düzenlenen İftar Programına katılmak üzere Van’daydı. Beraberindeki 4 bakan ile birlikte seçimlerin ardından Van’a ilk kez gelen Ahmet Davutoğlu Ankara, İstanbul ve Konya ziyaretlerinden sonra Van’ı tercih ederek ziyaretiyle gözlerin kendisine çevrilmesine neden oldu. Van ziyaretinde konuşacakları merakla beklenen Davutoğlu, son dönemlerde yaşanan olaylara değinerek bölgede kamu düzeninin bozulmasına müdahale etmeyeceklerinin altını çizerek; “Kamu düzeni söz konusu olduğunda hiçbir adımı atmaktan çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Bütün valilerimiz, güvenlik birimlerimiz bu çerçevede talimatlandırılmıştır.” Diyerek sert sözlere yer verdi. Davutoğlu Van’da adeta erken seçim sinyalleri de verirken, Ankara’da da Davutoğlu’nun Van’da sarfettiği şu sözler yankılandı; “Eğer oyalama taktiklerine yönelik, son günlerde bahsettikleri gibi erken seçimi zorlamaya kalkarlarsa da milletin önüne gitmekte bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz.”

 

EŞBAŞKAN YÜKSEKDAĞ: ERKEN SEÇİMDE KAYBEDERSİNİZ!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Van ziyaretini yaptığı saatlerde HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ da Van’da Abdullah’a Öcalan’a Özgürlük programında halka seslendi. Van’da yapılan yürüyüş sonrası toplanan kalabalığa hitap eden Yüksekdağ seçim sonuçlarının Kürtlere ve Abdullah Öcalan’a özgürlük sonucunu da çıkardığını belirterek, seçim sonrası Öcalan’la görüşmeye engel olunmasına sert tepki gösterdi. Başbakan’ın erken seçim sinyali verdiği esnada aynı konuyla ilgili olarak; “7 Haziran sonuçlarına bir kez daha baksınlar. Bugün sizleri yüzde 41'e indiren halk, yapacağınız bir erken seçimde sizi yüzde 41'in de altına çekmeyi çok iyi bilir.” Dedi. Yüksekdağ dün Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde ise aynı konulara değinip Davutoğlu’nun erken seçim değerlendirmesine gönderme yaptı: “Siyasette şu an bir tıkanma yok ve erken seçim isteyen bir çoğunluk yok. Bunu kimlerin istediği belli.” Dedi. Yüksekdağ koalisyon için ise; “Biz sorun çözmek için siyaset yapıyoruz. Bize hükümetin kurulması için dolaylı ve doğrudan bir rol düşerse bunu yerine getirmede bir tereddüt dahi göstermeyiz.” Dedi.

 

Ayrıntılar için fotoğraflara tıklayın:

 

 

 

Editör: TE Bilisim