Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, göreve geldikten sonra ki ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Van'da şehir içi ulaşım ağında ilk kez uygulanacak olan Akıllı bilet veya Elektronik Bilet uygulamasının faaliyete geçmesi için yeni çalışma başlattıklarının müjdesin veren Yalçın, bununla ilgili taslak çalışması başlatıldığını ifade etti. 

 

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın göreve başladıktan kısa bir süre sonra ilk defa sahaya inerek, denetlemeler yaptı. İlk ziyaret noktası Halk Otobüsleri Sevk ve İdare Amirliği olan Yalçın’ın toplu taşımada AKBİL sistemini başlatacaklarını belirtti. Hizmet için sahayı indiklerini belirten Yalçın, ilk ziyaretini Şerefiye Mahallesinde bulunan Halk Otobüsleri Sevk ve İdare Amirliği Garajına yaptı. Yalçın, Van'da ulaşımın sıkıntılı olduğunu belirterek, ilk neşteri ulaşım alanında vurmak istiyoruz. Bugün bu sektördeki sıkıntıları dinlemek ve çözüm bulmak için, ilk ziyaretimizi de buraya yaptık.” Dedi

 

YALÇIN: ÇIKARAK DAHA İYİ HİZMETLER YAPMANIN GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ

Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, Ulaşım Dairesi Başkanı Cem Bartın ile birlikte Halk Otobüsleri Sevk ve İdare Amirliğine gelen Genel Sekreter Mustafa Yalçın'ı Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Salih İpek ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Burada Halk Otobüsleri Şoförleri bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Genel Sekreter Mustafa Yalçın, “İlk ziyaretimi sizlere yaptım. Genel Sekreterlik görevini gönüllü kabul edip Van'a geldikten sonra da sorunların başında ulaşım sorununun olduğunu öğrendim. Burada sizlerle birlikte çözüm için ortak akıl yürüteceğiz. Amacımız sorunlarınızı hafifletmektir. Tecrübelerden istifade edenler daha kârlı çıkarlar. Bizler de tecrübelerimizden yola çıkarak daha iyi hizmetler yapmanın gayreti içinde olacağız" şeklinde konuştu.

 

AKILLI BİLET UYGULAMASI İÇİN ŞARTNAME HAZIRLANDI

Van'da şehir içi ulaşım ağında ilk kez uygulanacak olan Akıllı bilet veya Elektronik Bilet uygulamasının faaliyete geçmesi için yeni çalışma başlattıklarının müjdesin veren Yalçın, bununla ilgili taslak çalışması başlatıldı. Hazırlanan şartname gereği iki firmanın teklifi alındı. Zaten Türkiye'de bu işi genel olarak yürüten iki firma bulunuyor. Bu yürütülen süreçten sonra ihaleye çıkılacak. Sizlere ek bir külfet getirmeyecek olan yeni uygulama ile sıkıntılarınız ortadan kalkacak. Uygun görülen yerlere 75 akıllı bilet yükleme noktası oluşturacağız. Van böylelikle yeni bir hizmetle tanışmış olacaktır. Belediyenin görevi hizmettir, ticaret değildir. Ulaşımın rayına oturması için çalışmalarımız sürüyor" açıklamasında bulundu.

 

“ESNAFLARIMIZ ZOR DURUMDADIR”

Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Salih İpek de, Genel Sekreter Mustafa Yalçın’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Esnaflarımız zor durumdadır. Ulaşımın rahatlaması ve sorunların çözümü için bize yeni bir umut doğdu. Akıllı bilet uygulamasının hayata geçmesi bizim için de bir dönüm noktasıdır. Yapılacak hizmetlerde kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

 

Genel Sekreter Yalçın, daha sonra Belediye Otobüsleri hareket amirliği ile oluşturulacak yeni şehir için minibüs toplanma yerlerini de inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı. 

Editör: TE Bilisim