Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın kendilerine hakaret ettiğini ileri sürüp İçişleri Bakanlığı tarafından yer değişikliği talebinde bulunan 5 vali yardımcısı yeni görev yerlerine gitti.

Bakanlığın, Van vali yardımcılığı için 45 vali yardımcısıyla görüştüğü ancak hiç birinin Van'a gelmeyi kabul etmediği iddia edildi. Boşalan 5 vali yardımcılığı görevine ise şimdilik Van'ın 3 ilçe kaymakamı vekaleten bakacak.


Konya'dan 3 ay önce Van'a atanan Vali Doğan'ın kendilerine hakaret ettiğini ileri süren Van vali yardımcıları Mehmet Özel, Mehmet Yüzer, Zafer Coşkun, Salih Altun ve Hakan Alkan; kasım ayının başında İçişleri Bakanlığı'na dilekçeyle başvurup yer değişikliği talebinde bulunmuştu. Bu sırada bir toplantı için Ankara'da bulunan Vali Doğan, kente büyük yankı bulan olayla ilgili Van'a döndüğünde yazılı açıklama yaparak İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep etti. 

Van'a gelip incelemelerde bulunan bakanlık müfettişlerinin hazırladıkları raporun ardından, 5 vali yardımcısının yer değişikliği talebi onaylandı. Vali Yardımcıları Mehmet Özel Malatya Vali Yardımcılığı'na, Zafer Coşkun Batman Vali Yardımcılığı'na, Hakan Alkan Kars Vali Yardımcılığı'na, Mehmet Yüzer Şanlıurfa Vali Yardımcılığı'na, Salih Altun ise Bitlis Vali Yardımcılığı'na atandı. 

VAN’A ATANACAK KİMSEYİ BULAMADILAR

Van'daki 5 vali yardımcının yer değişikliğinin ardından Van'a vali yardımcılığı görevine ise şu ana kadar kimse asaleten atanmadı. Alınan bilgilere göre; İçişleri Bakanlığı boşalan 5 vali yardımcılığı için 45 vali yardımcısıyla görüştü, ancak hepsi Van'a gelmek istemediğini belirterek nazikçe teklifi geri çevirdi. Bakanlık da Vali Doğan’a 'yardımcılarını kendin bul' teklifini götürdü. 5 vali yardımcılığı görevine Van’ın yeni kurulan İpekyolu ile Tuşba ilçelerinin kurucu kaymakamları ve Edremit ilçesinin kaymakamı vekaleten bakması için görevlendirildi. 

Editör: TE Bilisim