ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ – Mektebim Koleji’nin Van Kampüsü, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

MEKTEBİM KOLEJİ VAN KAMPÜSÜ

Geçmişteki tecrübesiyle bölgenin ve Van'ın ihtiyaç duyduğu modern, çağın koşullarına cevap verebilmek, kentin, bölgenin ve ülkenin eğitim seviyesini yükseltmeyi en iyi koşullarda gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen Mektebim Koleji Van Kampüsü, 2 bin metrekare kapalı alan, toplam 10 bin metrekare alan üzerine kuruluyor. Tecrübeli kadrosuyla, Anaokulu 96, ilkokul 288, Ortaokul 288, Lise 624 olmak üzere 1295 öğrenciye yeni eğitim yılında eğitim vermeye başlayacak. Kolej, kapalı spor salonu (600 n-12), Aqua parklı olimpik yüzme havuzu (600 m2), buz pisti (400 m2), 200 araç kapasiteli açık otopark alan, öğrencilere yeme-içme, kaynak ve ulaşım konusunda da en iyi hizmeti sunmaya hazırlanıyor.

MEKTEBİM KOLEJİ VAN KAMPÜSÜ AYRICAKLIKLARI

Mektebim Koleji Van Kampüsü, "Dünya Benim" projeleriyle, dünya standartlarında eğitim modeli, en çok gelişmiş ülkelerle yarışabilecek model ile proje alanı, oyun alanı, yaşam alanı ve keşif alanı projeleri sunuyor. Her proje de, öğrencilerin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmelerini ve en güçlü hissetmelerini Kampüste, eğitim-öğretimin yanı sıra, aynı zamanda öğrencilerimizi en etkin şekilde hayata hazırlanmasına olanak sağlıyor. Öğrenci merkezli eğitim modeli ile öğrencilerin başarılı olmaları mutlu, güvenli ve sağlıklı sağlayabilecek modelle birlikte, öğrenmeyi oyun haline dönüştürebilecek ve öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini sağlayabilecek spcrtifve kültürel etkinlikler sunuyor. Küresel farkındalık, matematiksel zekâ, fen okuryazarlığı, finansal okuryazarlık, risk analizi, dil hâkimiyeti, fikir-hedef belirleme, inovasyon, müzakere becerileri gibi birçok yeni alanda öğrencilere Mektebim Koleji Van Kampüsü ayrıcalıklarla sunmayı hedefliyor.

“EN PRESTİJLİ YÜZÜNÜ VAN’A GETİRDİK”

Kolej’in kurucularından Lokman Tekin, yıllardır Van’ın eğitimine katkı sunduklarını ifade ederek, “2019-2020 eğitim öğretim yılı itibariyle Türkiye’nin her tarafında temel liseler kapanıyor. Bu anlamda temel lisemizi kapatıp Mektebim Kolejini açıyoruz. Türkiye’de çok yeni olmasına rağmen kısa sürede çok güzel işler yapan ve belki de Türkiye’nin kolej ve özel okullar noktasında en taze, en iyi ve en prestijli yüzünü Van’a getirdik. Buradaki birinci amacımız Van’ın eğitim çıtasını yükseltmek. Kolej ile birlikte Van’daki çıtanın en az yüzde 40-45 oranında yükseleceğine inanıyoruz” dedi.

TEKİN: MEKTEBİM KOLEJİ, VAN’IN EĞİTİMİNE KATKI SUNACAKTIR

2019-2020 eğitim öğretim yılına üç koldan devam edeceklerini dile getiren Tekin, “Bir tarafta lise hazırlık kursumuz olacak, bir taraftan Modüller Kavram adı altında açacağımız kurumumuzda üniversiteye hazırlık kursumuz olacak ve bir de Mektebim Koleji olacak. 10 dönümlük bir alanda kurulacak olan Mektebim Koleji Van Kampüsünde ana okuldan lise son sınıfa kadar tüm gruplar olacak. Kolej ile kentimizin eğitimine çok ciddi katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bu anlamda kolejimizin ilimize bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“VAN’A CİDDİ ANLAMDA ARTILAR KAZANDIRACAKTIR”

Mektebim Koleji Veli İletişim Müdürü Metin Akgül ise, Mektebim isminin; Cumhuriyetin kuruluş model eğitim sisteminin başlangıcı olarak 2006 yılında kurucuları tarafından Ümit Okulları adı altında kurulduğunu ve 2011 yılından itibaren Mektebim Okulları ismiyle Türkiye’ye yayıldığını söyledi. Kolej’in ana okuldan lise son sınıfına kadar olan yaş grubunu bünyesinden barındırdığını dile getiren Akgül, “Çocuklarımızı 48 aydan alıp liseyi bitirinceye kadar bir bütünsel eğitim içerisine alıyoruz. Kurucularımızın eğitimci olması, kurucularımızın eğitime gönüllü olması gibi avantajları bir araya getirdiğimizde meydana getirilen statik yapının üst yapıyla buluşması, Van’a ciddi anlamda artılar kazandıracaktır” dedi.

Hedef kitlelerinin sadece kolejde okuyan öğrenciler olmadığını vurgulayan Akgül, “Hedefimiz, Van ve çevre illerde bundan faydalanabilecek, etkilenebilecek insanlara ulaşmaktır. Dolayısıyla özünde idealize ettiğimiz şey bireyin gelişmesini, bireyin hayata aktarılması, bireyin olgunlaştırılması ve bu sahada bireyin kendini ifade edebileceği bütün olanakları, bu kampüsün içerisine sığdırmaya çalıştık. Çocuklarımızın oyun havuzlarından oyun etkinlik alanlarına, kapalı ve açık spor etkinlik alanlarına, bilimsel çalışma yapabilecekleri kodlama atölyelerinden bilim atölyelerine, sanat atölyelerine ve bu uygulamaları teşir edebilecekleri sahalara dönüştüğü bir kampüsümüz olacak. Bu anlamda Mektebim Koleji Van Kampüsümüzün ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

2019-2020 eğitim-öğretim yılında hizmete girecek Mektebim Koleji Van Kampüsünün tanıtım toplantısı yapıldı. Kolej’in tanıtım ofisinde düzenlenen toplantıya kolej kurucularından Lokman Tekin, Levent Demir, İsmet Çarur, Aydın Uçkan ve Yücel Demir ile Veli İletişim Müdürü Metin Akgül, Halkla İlişkiler Koordinatörü Seren Uruşak ve basın mensupları katıldı.

Toplantı soru cevap ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim