Sağlık Bakanı Recep Akdağ bir dizi programlara katılmak üzere Van’a geldi. Bakan Akdağ, Ak Parti il binasında katıldığı toplantıda Van’a yeni müjdeler verdi. Akdağ, “Van’da psikiyatri ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesi projemizde var. Şu anda Çatak’ta 30 yataklı hastane kabul aşamasında Gürpınar’da 10 yatak yapmak istiyoruz.” Dedi.

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Van Güçbirliği ve Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere Van'a geldi. Ferit Melen Havalimanı'nda Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Van Milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk ile Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, kurum amirleri ve partililer tarafından karşılanan Akdağ, ilk olarak valiliği ziyaret etti.

 

AKDAĞ: VAN'IN BAZI BÖLGELERİ YENİDEN KURULDU

Vali Zorluoğlu'nu ziyaret eden Akdağ, burada yaptığı açıklamada, bütün gün Van'ın sağlığını konuşacaklarını söyledi. Akdağ, ziyaret sırasında eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile otururken depremi ve deprem sonrasını hatırladığını belirterek, "Birlikte çok uzun süreçlerimiz geçmişti. Hatırladığımızda bir tarafıyla içimizi acıtan bir durum ama şükürler olsun ki birçok ülkenin veremeyeceği hızlı reaksiyon, kaliteli bir hizmeti o günlerde görebilmiştik. Van'ın bazı bölgeleri yeniden kuruldu. Şükürler olsun ki o dönemde bölge eğitim ve araştırma hastanemiz inşa edilmişti. Aksi halde işimiz çok zor olurdu.” diye konuştu. Van'ın sağlık yatırımları açısından şu anda Türkiye'nin en iyi illeri arasına girdiğini vurgulayan Akdağ, hasta odalarında banyo, tuvaletlerin bulunduğu, refakatçilerin rahatlıkla kalabildikleri, ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri her türlü yüksek teknolojiye sahip nitelikli yatak kapasitesinde de kentin ilk sıralarda yer aldığını kaydetti.

 

"DEVLETİN GÜCÜ ARTIK MESELEYE HAKİM DURUMDA"

Yıllarca büyük mahrumiyetler çeken Van'ın bugün aldığı yatırımlarla bölgenin sağlık merkezi konumunda olduğunu belirten Akdağ, Erciş Devlet Hastanesinin de kısa zamanda tamamlanması için gerekli takibi yaptıklarını aktardı. Akdağ, Van'ın çevresindeki illere de sağlık hizmeti veren bir il olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Şükürler olsun bölge halkı asayişin temin edilmesi, bölücü terör örgütü PKK'nın gücünü kaybetmesi nedeniyle büyük bir mutluluk yaşıyor. Bunu gittiğim her ilde, bölgede vatandaşlarımızla yaşıyorum. Şükürler olsun bu hususta devletin gücü artık tamamen meseleye hakim durumdadır. Vatandaşlarımız şunu bilmelidir: Biz vatandaşlarımızın huzur içinde daha rahat yaşamaları için mücadele ediyoruz. Buna engel olmaya çalışan kim olursa devletin gücünü karşısında bulacaktır. Bu ülkenin her yerinde böyle olacaktır. Önümüzdeki günlerde sağlık hizmetlerinin Van'da parlayarak gelişeceğine hep birlikte tanıklık edeceğiz."

 

Vali Zorluoğlu da Sağlık Bakanı Akdağ'ın başkanlığında sağlık alanındaki tüm meseleleri masaya yatıracaklarını kaydederek, "İlimize sağlık alanına çok önemli yatırımlar yapıldı. Ancak Van ilimiz göç alan göç veren nüfusu yüksek olan bir kent. Bu nedenle sağlık alanında yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Toplantılarda bu konuları ayrıntılı olarak değerlendirerek taleplerimizi iletme imkanı bulacağız." dedi.

 

SOĞANDA’DAN BİRLİK MESAJI

Bakan Akdağ, daha sonra Semerkand Eğitim ve Kültür Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Semerkand’ın ardından Kadem’i ziyaret eden Bakan Akdağ, Ak Parti il binasına geçerek, partililerle bir araya geldi. Burada kısa bir konuşma yapan İl başkanı Zahir Soğanda, Bakan Akdağ’ın Van ziyaretini önemli bulduklarını ifade ederek, Van’ın sağlık sektöründe çok iyi bir yerde olduğunu söyledi. Soğanda, “Bizim burada yıllar önce bir hastane vardı biz belki de yıllarca sıra beklerdik. Ama şimdi öyle bir şey söz konusu değil çok şükür. Biz teşkilatlarımızla birlikte sürekli gezmekteyiz. Bunlar sadece seçim sürecinde değil sürekli yapıyoruz. Ramazan da bu çalışmalarımızı sürdürdük. Bu ziyaretlerimiz devam edecek.” Dedi. Soğanda, “Biz bu çalışmaları yaparken tatsız olaylar yaşıyoruz. Son bir buçuk yıl içerisinde teşkilatımız olarak 5 şehit verdik. Bir hafta evvel Aydın Ahi abimiz şehit edildi. Biz bütün bunlara rağmen, teröre rağmen dimdik ayaktayız ve durmaya devam edeceğiz. Ne olursa olsun Ak Partinin ve ülkenin birlikteliğine olan inancımızı bertaraf edemeyecekler.” Diye konuştu.  

 

ATALAY: İLİMİZİN BÜTÜN MESELELERİNİ CİDDİ BİR ŞEKİLDE TAKİP EDİYORUZ

Soğanda’nın ardından konuşma yapan Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, “Sayın bakanımız daha önce buraya bir heyet göndermişti. Bu heyet Van’ın birçok noktasında sağlık şartları değerlendirildi. Sağlıkla ilgili birçok konuyu değerlendireceğiz. Biz ilimizin bütün meselelerini ciddi bir şekilde takip ediyoruz. Bir mekanizma olarak da Van Güçbirliği platformunu oluşturmuştuk. Biraz ara verdik ama yeniden devam ediyoruz bu toplantılarımıza. Son toplantımıza Tarım Bakanımız katılmıştı ve ciddi değerlendirmelerde yapılmıştı. Van’ın büyük bir talebi olan et kombinası tekrar karara bağlandı ve ihalesi yapıldı. Bu tarz çalışmalarla ilimizin sorunlarını değerlendiriyoruz. Recep Bey benim değerli kardeşimdir. Birçok konuyu istişare ettik. Dünya sağlık örgütü örnek alıyor çalışmaları ve bu yüzden sayın bakanımızı davet ediyor. Kendisi bir profesördür. Çok kıymetli bir şahsiyettir. Kendilerine ilimize teşrifinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

GÜÇBİRLİĞİ PLATFORMU ERZURUM’DA KURULACAK

Ak Partide yapılan toplantıda konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Van’da öğrendiğim güç birliği platformu yapılanmasını Erzurum’a da götüreceğim. Van terörün ve teröristlerin zulmünden bunalmış bir şehir. Şükürler olsun ki deprem meselesinde hükümet çok yüksek bir başarı gösterdi. Böyle büyük bir depremden sonra yaraları bu kadar hızlı saran bir ülke yoktur. ABD, Japonya buna dâhildir. Hatta bizim o ülkelere giden ekiplerimizi de UMKE, AFAD vs. bunu gördü. Sayın Bakanımız Atalay’ın çok büyük bir emeği oldu.” Dedi.

 

“BAYRAK DAVASINA SAHİP ÇIKMAK ÖNEMLİDİR”

Son bir yıl içerisinde PKK’lılarca düzenlenen saldırılarda 5 siyasetçinin şehit edildiğini hatırlatan Akdağ, “Şehit olan 5 sivil siyasetçi kardeşimize rahmet diliyorum. İnşallah simdi cennettelerdir. Nihayetinden çok değerli kardeşimiz Aydın Ahi rahmete kavuştu, rahmet diliyoruz. Yine şükürler olsun ki terör meselesinde hükümetimiz ve iktidarımız üstünlük sağlamış durumdadır. Kendimizi dışında Türkiye dışında biz bu mücadele konusunda kimseden destek alamıyoruz. Birçok Avrupalı siyasetçi teröre destek veriyor. Gerek PKK için, FETÖ için destek veriyorlar. Türkiye bulunduğu konum itibariyle her zaman tehditte uğrayacak bir ülkedir. Önemli olan bunlarla başa edebilmektir. Bayrak davasına sahip çıkmak önemliydi. Güzel günler bizi bekliyor. Halkoylaması yapıldı.” Diye belirtti.

 

“DOKTORLARI BU BÖLGEYE GETİRMEYE GAYRET EDİYORUZ”

Bölgede kalkınma hamlesinin devam ettiğini ifade eden Akdağ, “Van’da 23 il içinde cazibe merkezleri programı içinde. Doğum oranları Van’da Erzurum’da yüksek istihdam şart, biz bunu gerçekleştireceğiz. Van’da huzurumuzu bozmak isteyen her kimse biz bunların kafasını ezeceğiz. Bu bölgelerde yaşayan insanların bizim başımızın üstünde yeri var. Bu zalimlere asla müsaade etmeyeceğiz. Burada çok güzel işler yaptık. Şu anda Van sağlık kuruluşları itibariyle Türkiye’nin en iyi illerinden. Ben sağlık bakanıyım Erzurum’dan da ileri. Van’daki hastane bizim yeni kompleks hastanemiz. Doktorları bu bölgeye getirmeye gayret ediyoruz. Daha yüksek ücret veriyoruz. Van’daki sağlık çalışanı sayımız 2002 yılında 1900 sağlık çalışanı hepsi içinde, 2017 yılında 8300 kişi Van’da sağlık sektöründe çalışıyor. Bu kolay değildi ama yaptık.” Şeklinde konuştu.

 

VAN’A YENİ HASTANE MÜJDESİ

Van’a yeni müjdeler veren Bakan Akdağ, “Van’da psikiyatri ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesi projemizde var. Şu anda Çatak’ta 30 yataklı hastane kabul aşamasında Gürpınar’da 10 yatak yapmak istiyoruz. Bir tane özrümüz var, o da Erciş ile ilgili 600 milyon TL sağlık yatırımız yapıyoruz Van’da. Bu kadar hastaneyi süratle yapan hükümet Erciş’te de yapmak ister. Erciş’te TOKİ ile ilgili bir sıkıntı çıktı. Yüklenicinin son ayı kendisine verilen sürede yaparsa yapar, yapmazsa alacağız kendisinden biz yapacağız.” Dedi.

 

TÜRKİYE’DE HAYATA GEÇİRİLECEK BİR İLK

Türkiye’de sağlık alanında bir ilk olacak olan yeni bir projenin müjdesini Van’da veren Bakan Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şehir de birkaç tane sağlıklı hayat merkezi yapacağız. Aile hekimlerimizle bu işi yürüteceğiz. Şişman ise Şeker hastalığı varsa, aile hekimimizi bir servis alacak hayat merkezine götürecek. Van’a çocuk kalp ameliyatlarının yapılması için uzman gönderdik. Çalışmalar başladı. Genetik laboratuvarı kurduk. Bölgede kornea merkezi kurduk. Van Doğu Anadolu’nun iki sağlık merkezinden biridir. Biri Van diğeri Erzurum’dur. Van sadece kendi nüfusuyla değil Ağrı’nın bir bölümüne, Hakkâri’ye, Bitlis’e de hizmet veriyor. Üniversite hastanesinde destek vereceğiz. FETÖ belasından dolayı bu hastanede doktor eksikliği var. Ama biz bu hastaneye de gereken her türlü desteği vermeye hazırız.”

 

Toplantı yapılan konuşmaların ardından sona erdi. Bakan Akdağ ve beraberindekiler Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim