Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, bakanlığının 2003 yılından bu yana Van'a 2 milyar 900 milyon liralık yatırım yaptığını bildirdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'da katıldığı 155 projenin toplu açılış töreni programında konuşan Bilgin, ulaşım ve iletişim hizmetlerinin bir ülkenin kalkınmışlığının somut göstergesi olduğunu söyledi. Bakanlık olarak yürüttükleri hizmetlerin 12 yıl önce Türkiye'de başlatılan kalkınma hamlelerine büyük katkı sunduğunu anlatan Bilgin, ülkenin tamamına yapılan hizmetlerin ülkedeki refahın yükseltilmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Bilgin, bu yatırımları yaparken nitelikli ulaşımı ve iletişimi sağlamayı amaçladıklarını belirterek, şöyle konuştu: "2003 yılından bu yana bakanlığımızın yaptığı yatırımlar, 223 milyar liraya ulaştı. Bunun Van'daki kısmı 2 milyar 900 milyon liradır. Vanlılara ve halkımıza uğurlu olsun. 2003 yılından bu yana Van'da 475 kilometrelik bölünmüş yol yaptık. Bu çalışmalarımıza 1 milyar 62 milyon lira harcadık. Kışın ulaşımda büyük sorunlar yaşayan Bahçesaray'da, Türkiye'de ilk kez 2 kilometre uzunluğundaki kar tünelini açarak, ilçemizin ulaşımdaki en büyük engelini ortadan kaldıracağız. Van için önemli projelerden biri olan 2 bin 300 metre uzunluğundaki Kuskunkıran Tüneli'nde birinci bölümü tamamladık ve açılışını gerçekleştirdik. Şimdi ikinci kısmının projesini tamamladık ve bu yıl içinde çalışmalarına başlayacağız."

 

Depremin ardından büyük hasar gören Van Ferit Melen Havalimanı'nı yenileyerek bu yıl içinde hizmete açacaklarını ifade eden Bilgin, "Tatvan-Van arasındaki demiryolu bağlantısını temin edecek iki feribotu en kısa zamanda hizmete alacağız. Bakanlık olarak ülkemizin her karış toprağının eşit şekilde kalkınmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim