Muğla’nın Fethiye ilçesinden kendi imkânlarıyla Van’a gelen 3 yerli turist, ön yargı ve tereddütle geldikleri Van’a hayran kaldılar.

 

Ülkedeki farklı illerin yanı sıra dünyanın birçok ülkesini gezen İclal Cengiz, iki arkadaşıyla birlikte Van’a gelmeye karar verdiler. Havayolu ile Van’a gelen arkadaşlar, buradan da karayolu ile 2 gün boyunca Van ve ilçelerini gezdiler.

 

“NASIL BİR ORTAM İLE KARŞILAŞACAGIMIZI BİLMİYORDUK”

Sabiha İdiz ve Ayşe Tüzemen arkadaşlarıyla birlikte “Üç hanım rahat gezebilir miyiz acaba” diyerek Van’a geldiklerini belirten İclal Cengiz, “Güzel Türkiye’mizi görmeden yurtdışını gezmeye gitmenin doğru olmadığını düşünenlerdenim. Türkiye’mizin pek çok yerini gezdim ve zaman zaman yurtdışı gezileri yapıyorum. Görmediğim ve merak ettiğim Van’ı 3 yıldır planını yapmaktaydım. Turlara başvurdum gerekli katılım olmadığı için tur yapılmadı. Böyle olunca kendi turumuzu kendimiz yapmaya karar verdik. Ama tur öncesi üç bayan olarak nasıl gezeriz çekimserliği ile pek çok görüşmelerimiz oldu. Gelmeden önce araba kiraladık üç hanım batı da olduğu gibi rahat gezebilir miyiz derken batıdan daha da huzurlu ve rahat gezdik. Bu kadar düzenli, insanı yardımsever cennet kent hepimiz için muhteşem bir sürpriz oldu. Van Gölü çevresini dağlarda kar, eteklerinde yeşilin tonlarını ve süper bir manzara harika bir doğa eşliğinde hiç yorulmadan 383 kilometre yaparak gezdik. Akdamar Adası’nı ‘ah Tamara ‘ diyerek gezdik. Ada çok keyifliydi. Yüzme keyfi içimizde kaldı. Keyifli ada gezimiz sonrası arabamızı park ettiğimiz yerde Vanlı piknik yapan bir ailenin çaylarına ortak olduk. Van Kalesi’ne çıktık ve orası da süperdi. Kahvaltı sonrası Hoşap kalesi yolunu tuttuk. Harika bir doğa bütün şehri gören Hoşap Kalesi korunması gereken bir alan, daha fazla yıpranmadan değerlendirilmelidir” dedi.

 

“ÖN YARGI VE TEDİRGİNLİKLE GELDİĞİMİZ VAN’A HAYRAN KALDIK”

Önyargı ile geldikleri Van’a hayran kaldıklarını belirten Cengiz, “Hoşap Kalesi’nden sonra Gürpınar üzeri tekrar Gevaş'a gelip Gevaş’ı turladık. Edremit’e gittik. Muradiye Şelalesi’ni gezdik. Güzel yardımsever insanı, güzel doğası, muhteşem yolları ve adeta deniz manzaralı çevresi ile muhteşem 2 gün geçirdik. ‘Gidilmeye değmez, ne işin var oralarda’ diyen arkadaşlarıma memleketime döndüğümden beri oraları anlatıyorum. Kesinlikle görülesi yerdir Van. Ülkemizi gezmek ve insanını tanımak güzeldi. Biz ön yargı ile geldiğimiz Van’a ve özellikle Van Gölü’ne hayran kaldık” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim