Uzun süredir Van’da İhtisas Gümrüğü kurulması için çaba harcayan OSB yönetimi geçtiğimiz hafta Ankara’dan mutlu dönüyor. Van ziyareti kapsamında Başbakan Erdoğan’a OSB ve ihtisas gümrüğü ile ilgili bir dosya sunan Necmeddin Çok ve yönetim Ankara’da Gümrüklerden sorumlu bakan Hayati Yazıcı ile görüşerek müjdeyi aldı. Şimdiye kadar tamamı olumlu sonuçlanan girişimler ile birlikte Van sanayi kenti olma adına büyük bir adım daha atmış oldu. Bakana çıkan Çok başkanlığındaki OSB heyeti, “Gazintep’e ne verdiyseniz, Mersin’e ne verdiyseniz bize de onu verin.” diyerek gümrük konusunda destek istedi.

 

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Çok, Yönetim Kurul Başkan Yardımcısı Ali Taşdemir, ilk olarak Van ziyareti kapsamında bir dosya ile sundukları İhtisas Gümrüğü konusunda Ankara’ya çıkarma yaptı. Başbakanın Van ziyaretinde oldukça olumlu baktığı ve konuyu hemen sorumlu bakana ilettiği konusunda müjdeli haber Başkan Çok’dan geldi. Başbakanın girişimlerinden sonra Ankara’da Gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanı Hayatı Yazıcı ile görüşerek, ihtisas Gümrüğü'nün Van'da kurulması konusunda bilgi aldıl. Ankara'da bulunan Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’dan da destek olan OSB yönetimi bu gümrüğün Van’a kurulması yönünde büyük bir adım atmış oldu. Bu arada Çok, bu işte Vali Aydın Nezih Doğan’ın da büyük katkısı olduğunu belirterek bir kez daha kendisine teşekkür etti.

 

“VAN’I CAZİBE MERKEZİ YAPARIZ”

 

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Çok, ve Başkan yardımcısı Ali Taşdemir Van'da yatırımların hızlı ve daha fazla cazip hale gelebilmesi için, İhtisas Gümrüğü'nün kurulmasıyla birlikte Van'ın daha da büyük önem kazanacağını belirterek, "Van Bölgenin en cazip şehridir. Doğu ve Güneydoğu illerinin birçoğu Van'a bağımlı olarak ticaret yapıyor. İhtisas Gümrüğü'nün Van'da kurulmasıyla Van üzerinde Irak başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerine olan ithalat ve ihracat hayat bulacaktır. Bölge insanı iş imkanı bulacak. Sanayicilerimizle birlikte, bölgede yatırım yapacak her bir insanımız daha fazla kazanç elde edecektir" dedi.

 

İHTİSAS GÜMRÜĞÜ VAN’A CAN VERECEK!

 

İhtasas Gümrüğü Van’a kurulursa, yüzlerce fabrika daha Van’a kurulacak ve piyasa yeniden hareketlenecek. İnsanlara iş imkanı sunulacak ve dolayısıyla istihdam artacak. Yine nakliye konusunda büyük bir hareketlilik sağlanacak. Türkmenistan, Özbekistan gibi Türki Cumhuriyet’inden gelen insanlar bir Mersin ve Gaziantep yerine Van’a gelecek. Bundan da hem Vanlılar hem de tüm sanayicilerimiz faydalanacaktır. OSB’ye de büyük faydası olacak. İnsanlar burada yatırım yapmak istediğinde bir engel kalmayacak. Çünkü bu şeklide sanayimizde büyük bir gelişme sağlanacak.

 

“BAŞBAKAN VAN’I ÖNEMSİYOR”

 

Gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ise heyetin ziyareti üzerine yaptığı açıklamada, Başbakan tarafından Van İhtisas Gümrüğü ile ilgili kendilerine bir dosya geldiğini belirterek, “Başbakanımız başta olmak üzere hepimiz Van'a çok önem veriyor ve önemsiyoruz. Sanayileşmek demek, istihdam demek ve ekonominin güçlenmesi demektir. Bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız. Şartların uygun olması halinde gerekli tüm işlemler yapılacaktır. Bu dosya üzerinde titiz bir çalışma yapacağız” dedi. Bakan Yazıcı, en yakın zamanda bir karara varılacağını belirtti.

 

ÇOK: VALİ DOĞAN’IN KATKISI BÜYÜK

 

İhtisas Gümrüğü’nün Van’an tam anlamıyla bir sanayi kenti ve ekonominin çarklarının sürekli döndüğü bir kent olması anlamında büyük bir adım olduğunu kaydeden Necmeddin Çok, gazetemize yaptığı açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verdi, “Başbakan Van’a geldiği zaman Rescate Hotel’de kendisine İhtisas Gümrüğü ile ilgili bir dosya sunmuştum. O da daha o gece konuyla yakından ilgilendiğini belirtmişti. Sonrasında ise Sayın Başbakanımız bu dosyayı Hayati Yazıcı’ya sunmuş. Biz de kendisinden randeviu istedik ve kendileri ile konuyu görüştük. Dosya şu anda onlarda ve şu anda dosyanın olumlu neticelenmesi için gün sayıyoruz. Tabi bu konuda Vali Aydın Nezih Doğan’ın büyük katkıları da oldu. Kendisi de Van ekonomisinin hakettiği yere gelmesin için büyük çaba harcayor. Yine YYÜ rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal ve Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Şahin bu işte emeği olan insanlar. Umarız kısa zamanda İhtisas Gümrüğü’nü hayata geçirerek hem OSB’mizi bölgenin sanayi üssü yapacağız hem de Van’da ekonomiye çağ atlatacağız.”


Ömer Aytaç AYKAÇ/ŞEHRİVAN

 

 

 

Editör: TE Bilisim