Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezleri “Van’a ilk adım” projesi kapsamında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ni kazanan gençlere ilimizin tarihi ve turistik değerlerini tanıtmaya devam ediyor. 


Projenin ilk adımı olarak tanıtım ve ulaşım amacıyla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan Kredi Yurtlar Kurumuna ait erkek ve kız yurtları önünde gençlik merkezleri standı kuruldu. Gençlik liderleri üniversiteyi yeni kazanan gençlere il ve ilçelerde gençlere hizmet veren gençlik merkezlerinin tanıtımlarını yaparak onlara ilin tarihi ve turistlik mekânlarını tanıtma projelerinden biri olan “Van’a ilk adım” projesi için organize edilen program hakkında bilgi verdiler. 1 Ekim Pazar günü 80 erkek üniversiteli öğrenci ile İskele, Van Kalesi, Edremit sahili, Edremit Kız Kalesi gibi yerleri tanıttılar. Yapılan gezi sonrası gençleri İpekyolu Gençlik Merkezi'nde ağırlayan gençlik liderleri, gençlik merkezleri tarafından yürütülen faaliyet, kulüp ve akademi çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak ilk amacımız, başlattığımız "Van’a ilk adım" projesindeki temel amacımız ilimize üniversite okumaya gelen gençlerimize kentimizi tanıtmak, sevdirmek, şehrimiz ile duygusal bir bağ kurmalarına vesile olmaktır. Ayrıca Her daim onların hizmetinde olan gençlik merkezlerimizle bir bağ kurmalarını sağlamaktır. Gençlik merkezi ailesi olarak her zaman yanlarında olduğumuzu htirmektir. Gerçekleştirdiğimiz bu programla gençlerimize ilimizin tarihi bölgelerini tanıtarak geçmişle bağ kurdurmaya çalıştık. Van merkez kampüsü, Gevaş ve Erciş'te üniversiteye yeni başlayan 480 civarında kız ve erkek gencimiz bu oryantasyon eğitiminden istifade edecektir” dedi.


Programdan oldukça memnun kalan gençler kendilerine bu imkanı sunan başta, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilisim