Van ile İran'ın Urumiye kenti arasında dün yapılması planlanan uçak seferi Urumiye’de yaşanan bürokratik işlemlerinden dolayı Perşembe gününe ertelendi. Konuyla açıklama yapan Van TSO Başkanı Necdet Takva İran'daki bürokratik işlemlerin yetiştirilememesi nedeniyle seferlerin iki gün sonra yapılacağını söyledi.

 

Van-Urumiye arasında yapılacak olan uçak seferlerinin dün başlayacağını geçtiğimiz gün sizlere duyurduk. Ancak yapılması planlanan uçak seferi Perşembe gününe ertelendi. Erteleme sebebi ise İran’daki diplomatik evrakların tamamlanmasından kaynaklandığı belirtildi. Evrakların tamamlanmasının ardından ilk uçak Perşembe günü saat 09.40’ta Van’a inecek.  

 

AYNI GÜN VAN’DAN İRAN’A GİDECEK

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yaptığı açıklamada, İran'daki bürokratik işlemlerin yetiştirilememesi nedeniyle seferlerin iki gün sonra yapılacağını söyledi. Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından uçak seferlerinin önemli olduğunu belirten Takva, “Sabah misafirlerimizi karşılamak istedik. Ancak İran'daki bazı bürokratik işlemlerin tamamlanamaması nedeniyle seferlerin 24 Aralık’a ertelendiğini öğrendik. İnşallah Perşembe günü İran'dan gelen misafirlerimizi burada karşılayacağız” dedi. İran'dan gelen uçağın saat 09.40'ta Van'da olacağını, aynı gün saat 15.00'da da İran'a hareket edeceğini ifade eden Takva, işlemlerin perşembe gününe yetiştirilmesini beklediklerini aktardı. Oda olarak uzun süredir uçak seferlerinin başlatılması için çaba gösterdiklerini anlatan Takva, “Perşembe günü ilki yapılacak Van-Urumiye uçak seferleri karşılıklı olarak bir ay devam edecek. Vatandaşların ilgi göstermesi durumunda bu seferler sürekli olacak. Vatandaşlarımızın bu seferlere ilgi göstereceğine inanıyoruz” diye konuştu.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim