ŞEHRİ VAN ÖZEL HABER - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, İran'dan Türkiye'ye doğalgaz akımını sağlayan boru hattına saldırı sonucu kesilen doğalgaz ile ilgili flaş gelişme yaşandı. Boru hattındaki tamirattan dolayı iki gündür doğalgaz kullanamayan Van'da kesintinin Çarşamba ve Perşembe gününe kadar sürebileceği ile ilgili açıklamaların hemen ardınadn müjdeli haber gece saatlerinde geldi.

Kentte ısınma ve diğer konularda ciddi sıkıntı yaşatan kesintini ile ilgili çalışmalar sonuç verdi. BOTAŞ tarafından sürdürülen çalışmalar beklenilenden erken tamamlandı ve Van'da gaz akışının sağlanması için çalışmalar start aldı. Van'a doğalgaz verileceği müjdesini ise ilk olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal verdi.

 

GAZ ŞEHİR MERKEZİNE NE ZAMAN VERİLECEK

Battal sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajda doğalgaz verilmesi ile ilgili olarak şu sözleri paylaştı:

"Doğal gaz sisteme verilmeye başladı. 2-3 saat içinde sistemler çalışmaya başlar. BOTAŞ ve ilgili bolge şirketi çalışanlarına teşekkür ederim. Organize sanayi bölgesinde basinc 2.5 bara ulaştı. 30 dakika sonra ilk yakma işlemi kampüste gerçekleşecek. Sonra kademeli şehre verilecek." dedi. Ardından da "Basınç 3.45 bara yükseldi. Basınç yavaş yükseliyor. 5.00 bara yükselince sisteme gaz verilecek." diyerek şehir merkezine gaz verileceği haberini takipçileri ile paylaştı.

Editör: TE Bilisim