ÇİFTCİ: AK PARTİ İLKLERİN PARTİSİDİR

Bir otelde Van Valiliği tarafından düzenlenen yemekte kanaat önderleriyle bir araya gelen milletvekilleri, kardeşlik mesajı verdiler. AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi’nin açılış konuşmasında AK Parti’nin her zaman ilklerin partisi olduğu ve bu netice de kardeşlik hukukunun daha gelişeceğine değindi. Çiftci: “İçinde olduğumuz bu durum neticesinde, ülkemizin birçok yerinden gelen milletvekili arkadaşlarımızın bu ziyareti bizlere çok büyük bir destek ve moral olmuştur. AK Parti dönemi öncesi ve sonrasına baktığımız zaman ülkenin nasıl bir süreçten geçtiğini hepimiz çok iyi bilmekteyiz. AK Parti her zaman ilklerin partisi olmuştur. Ülkedeki bu değişim hem zihinsel hem de ekonomik anlamda çok yol kat etmiştir. Ülkemiz geçmiş ile kıyaslanmayacak derecede büyük yatırımlar ve hizmet almıştır. Ülkemiz 2000’den önce bir Asya ülkesi durumundayken Sayın Başbakanımızın liderliğinde AK Parti olarak bölgesel ve küresel bir güç haline gelmiştir. Bunlar çok kolay bir şekilde gerçekleşmedi. Bu konuda çok büyük badireler atlatıldı. Bunların hepsi sizlerin duaları ile sayın başbakanımız tarafında gerçekleştirildi. Türkiye ekonomik olarak çok önemli yollar aldı ve Dünya devletleri arasında söz hakkı sahip olmuş ve tüm ülkeler arasında konuşulur olmuştur. Bunlar tabi ki kolay gerçekleşmedi. Bunlar hepsi sizlerin oylarınız ve dualarınız ile gerçekleşmiştir. Ak Parti siyasi görüşü verdiği sözlerin hepsinin arkasında durmuştur. Eski siyasi partiler doğuda ayrı batıda ayrı konuşurken AK Partiden sonra artık Ankara’da ne konuşuluyorsa Van’da da o konuşulmuştur ve hiçbir ayrımcılık yapılmamıştır. AK Parti verdiği tüm sözleri tutmuştur ve bu sözlerini tutmaya devamda etmektedir.” Sözlerine yer verdi.

ÇİFTCİ: BUGÜNE KADAR KİMSE EL UZATMADI

Ülke adına çok önemli bir sorun olan Kürt sorunu için verdikleri sözü tutuklarını dile getiren Çiftci şu sözlere yer verdi: “Bölgemizde önemli olan bir diğer konu ise Kürt sorunuydu. Bugüne kadar kim soruna elini uzattıysa eli yanmış ve sorunda geri çekilmiştir. Ancak bu soruna ülkenin ayaklarına bağlanan en büyük prangaydı. Başbakanımız her noktada olduğu gibi hükümet olarak bu sorununda arkasında durmuş ve verdiği sözü yine en iyi şekilde tutmuştur. Bu çözüm ile birlikte inşallah hükümetimiz daha iyi yerlere gelecek, daha iyi yatırımlar alacak ve kardeşlik hukukumuz daha da pekişecektir. Ama yine üzülerek söylemek isterim ki muhalefet bu konuda da yine sıkıntılar yaratmış ve yine hükümetimize destek olmamıştır. Ne yazık ki ülkemiz bugüne kadar bu sorundan dolayı ve ekonomik krizden dolayı her zaman darbeler almıştır. Ancak başbakanımız bu konuda da cesaretli bir adım atmış ve bu soruna da çözüm bulmuştur. Bu çözüm ile birlikte hiçbir evimize şehit haberleri gelmemiştir ve analarımız ağlamamıştır. Ancak bundan rahatsız olanlar var ve bunu yıkmak isteyenler var. Ancak hükümetimiz bu son operasyondan da aklanmış ve bu sorunun da üstesinde gelmiş bir şekilde yoluna devam edecektir. Bunun da en büyük kanıtı önümüzdeki yerel seçimler olacaktır. Bu önümüzdeki yerel seçimler artık yerelden çıkmış ve bir genel seçime geçmiştir. Bu seçimler ile birlikte Van AK kadrolar ile tanışacak ve yoluna durmaksınız devam edecektir. Yeni seçilen belediye başkanlarımız ile birlikte çalışmalarımıza devam edecek ve daha iyi yerlere geleceğiz. Bu yerel seçimlerde başta büyükşehir belediye başkanımız ve diğer tüm belediye başkan adaylarımız Van için çok büyük bir şans olmuştur. Bu şansı iyi değerlendirip AK kadrolar ile çok önemli ve güzel yatırımlarımız ile Van’ımızı kalkındıracağız.”

NEBATİ: İKİ AYRI TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİK

Çiftçi’den sonra konuşan Ak Parti Bölge Koordinatörü Nurettin Nebati ise Van programından söz etti. Kadınların sıkıntılarını dile getirmek amacıyla iki ayrı salonda ancak aynı saate başlayan iki toplantı gerçekleştirdiklerini açıklayan Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati bundan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Nebati, “Buraya geldiğimiz zaman oldukça fazla kadın milletvekilimiz bulunuyordu. Bunun yanı sıra birde genel merkez kadın kollarımızdan birkaç arkadaşımız buraya geldiler. Van’da bulunana arkadaşlarımız ve dostlarımız bunu duydukları zaman bize şunu söylediler; biz kadınlar ile birlikte ayrı bir şekilde bir araya gelmek ve onlar ile birlikte hasbihal olmak istiyoruz dediler. Bizde bu doğrultuda il başkanımızı aradık ve böyle bir şey olduğunu kendilerinden duyduk ve o yüzden iki ayrı salonda birlikte bir toplantı tertip etmiş bulunmaktayız. Çünkü Van merkezden, köylerden ve ilçelerden gelen hanımefendi kardeşlerimiz sıkıntılarını hem cinsleri ile paylaşmak istediler. Bizde o taleplerine karşılık bu organizasyonu gerçekleştirdik. Bu netice de başta Sayın Valimize ve organizasyonu gerçekleştiren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“VAN’IN ENERJİSİNİ ANKARA’YA TAŞIYACAĞIZ”

Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati de Van'daki belediye başkan adaylarına ve vatandaşlara kendilerini anlatmak, onların da düşüncelerini almak için kente geldiklerini, Van'dan aldıkları enerjiyi Ankara'ya taşıyacaklarını aktardı.
Nebati, “Bugün Van’a gelişimizin 3 nedeni var. Bunlardan bir tanesi, Van güzelliklerini görmek ve depremden sonra hükümetimizin ne kadar büyük olduğu ve Van’ın yaralarının en kısa sürede nasıl sarıldığını görmektir. Hakikatten arkadaşlarımızın yapmış olduğu bu geziler çerçevesin bunu kendi gözlerimiz ile çok açık bir şekilde de görmekteyiz. İkincisi ise biz AK Parti grubu olarak çok güçlü bir gurubuz ve bu güçlü grubun yüzde 8-9’luk bir bölümü yani 30 kişilik bir ekibi organize olup bir ilimize nasıl gidilir onu görmek istedik. Çok iyi bir şekilde organize olduk ve arkadaşlarımızın buradaki seçim çalışmalarımızı takip ediyoruz. Üçüncüsü ve en önemlisi biz Van’a bir müjde vermeye geldik. Bildiğiniz gibi AK Parti 11 yıllık bir iktidarı ile Türkiye’yi büyütmeye devam ediyor. Bunu sizlerde çok iyi bir şekilde görmektesiniz. Ancak deprem zamanında hükümetiniz o yaptığı çalışmaları ve yerel yönetimin yapamadığı işleri yapmak için geldiğimizin müjdesini vermeye geldik. Van yeni artık iktidarın yapmış olduğu o çalışları yerelde de çok iyi bir şekilde görmüş olacak. Hem belediye başkan adayımıza hem de vatandaşlarımıza kendimiz anlatmak ve onları dinlemek amacıyla buraya geldik. Bu 3 temel ile buraya geldik ve metropol dışında diğer 10 ilçemize de ziyaretlerimizde bulunacağız ve döneceğiz. Buradaki arkadaşlarımız, kendimiz ile birlikte buraya enerji getirdiklerimizi söylüyorlar. Ancak biz buradan enerji getirmedik, buraya alamaya geldik ve aldığımız bu enerjiyi de Ankara’ya ve diğer vekillerimiz aracılığıyla da bu enerjiyi diğer illerimize yaymak amacıyla buraya geldik ve bunu da inşallah başaracağız.”

NEBATİ: KAPATILMAYA ÇALIŞILDIK

Ak Parti'nin, kurulduğu günden bu yana yaptığı hizmetlere rağmen sürekli provokatif saldırıların hedefinde olduğunu ancak girdiği her seçimde halkın teveccühünü alarak oy oranlarını arttırdığını belirten Nebati, “2008 yılında yüzde 50'ye yakın oy almış parti Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmaya çalışıldı. 1 oy farkla o badire atlatıldı. Nihayetinde 2012 Eylülü'nde bu defa 'artık yeter' diyen Türkiye'deki büyük bir çoğunluk, kısmi anayasa değişikliğine 'evet' dedi. Bu gelişmeler ülkemizin gelişmesinde çok önemli etkenlerdir” diye konuştu.

“14 MAYIS’I BEKLEYENLERDEN BİRİDE BENDİM”

Kişi başı gelirini 10 bin dolara çıkaran Türkiye için, 2013 yılı Mayıs ayının tarihindeki en önemli aylardan biri olduğunu dile getiren Nebati, geçtiğimiz yıl başlatılan çözüm süreci sayesinde ülkenin hiçbir yerinde bomba, kan, gözyaşı ve saldırıları olmadığını, insanların birbirlerine güven duymaya başladığını anlattı. Annelerin dua ettiği, babaların gözyaşı dökmediği, herkesin kendini rahatlıkla ifade ettiği, ülke içinde yaşayanların kendilerini devletin güvenliği, ifade özgürlüğü içinde hissettiği bir dönemin yaşandığını vurgulayan Nebati, “14 Mayıs 2013'ü heyecanla bekleyenlerden biri bendim. Mayıs ayında IMF'ye olan borcumuz bitecek ve Türkiye bu illetten kurtulacaktı. 14 Mayıs 2013, Türkiye'nin ekonomik zilletten kurtulduğu bir bayramdı. Bu gelişmenin ardından üçüncü köprünün temeli atıldı, Marmaray'ın son hazırlıkları yapıldı. Üçüncü havalimanı anlaşması yapıldı. Üçüncü köprü demek Pekin ile Londra arasını 48 günden 12 güne indirmektir. Marmaray demek Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlamak demektir. Üçüncü havalimanı demek, Türkiye'nin Dünyanın Merkezi demek, biz bunların sevincini yaşarken malum Gezi olayları çıktı. Biz (havalanacağız) derken bizimle oynamaya başladılar. Ama yanıldıkları bir şey vardı. Türkiye'yi eski günlerdeki zayıf bir devlet sanıyorlardı. Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu anladılar. Yanıldılar ve yanıldıklarını şu sözlerle dile getirdiler: 'Biz Tayyip Erdoğan'ı devireceğiz derken gücüne güç kattık.”

NEBATİ: HEPİMİZİN CANI ÇOK YANDI

Hükümeti devirebileceklerini sandılar ancak onlar yine büyük bir devlet olduğumuzu unuttular diyen Nebati şöyle devam etti: “17 Aralık operasyonunda bizi şaşırtan, bizim arkadaşlarımız olan insanların da kullanıldığı bir hareketin olması. Allah'ın izniyle bu operasyon da geçiştirildi. Çözüm sürecinden önce hepimizin canı çok yandı. Çok üzüldük. Komşularımız öldü, şehitler verdik, gözyaşları dinmek bilmedi. Barış sürecini başlatanlara (ihanet ediyorsunuz) dediler. Bir yıl önce kadar şehit çatışma haberleri gelirdi ve biz kanıksamıştık bunları, şehitlerimiz için ağıtlar yakardık. Şimdi Allah kazayı belayı ordumuzdan uzak tutsun diye dua ediyoruz. Sabah saatlerinde Van'da kaza oldu ve 3 askerimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Ordumuzun başı sağ olsun. Yaralılara Allah şifa versin. Her gün şehit haberleri gelirse moraliniz düzgün olur mu? Onun için barış süreci hepimizin süreci. İnşallah sonsuza kadar devam edecek. Allah taş koyanların önüne taş koysun.”

DOĞAN: YATIM İÇİN BEKLEYEN 180 YATIRIMCI VAR

Son olarak konuşan Van Valisi Aydın Nezih Doğan ise kardeşlik ve ekonominin birbiriyle bağlantılı iki konu olduğunu, barışın, kardeşliğin, huzurun olduğu yerlerde ekonominin de gelişeceğini dile getirdi. Doğan, “Türkiye bir yandan terörle mücadele ederken aynı zamanda kişi başı milli gelir düzeyini de 10 bin dolara yükseltti. Ama bunun yanında gelir adaletinin de bölgelere eşit şekilde dağıtılması gerekiyordu. Bu da son zamanlarda Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan barış ve kardeşlik projesiyle sağlandı. Çözüm sürecinin de etkisiyle şu anda Van'da yatırım yapmayı bekleyen 180 yatırımcı var. Biz onlara yer bulabilirsek yatırımlarını yapacaklar” dedi.


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim