ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ - Mardin'in Dargeçit İlçe Belediye eski Başkanı Demokratik Bölgeler Partili (DBP) Zeynep Sipçik, 'terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak' suçundan tutuklu yargılandığı davada, 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Onunla birlikte yargılanan 8 kişi ise çeşitli suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Dargeçit Belediye Başkanı iken yerine kayyum atanıp, Mart 2016'da gözaltına alınan Zeynep Sipçik, mahkemece “Terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak” suçundan tutuklandı. Daha önce Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma güvenlik gerekçesi ile Van 2’inci Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Van 2’inci Ağır Ceza mahkemesinde Zeynep Sipçik ile birlikte 8 kişinin de yargılanmasına devam edildi. Karar duruşmasında Zeynep Sipçik hakkında 13 yıl 6 ay hapis cezası verilirken diğer sanıklar hakkında ise çeşitli suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

GÜVENLİK GEREKÇESİ İLE DAVA VAN’A TAŞINDI

Van 2’inci Ağır Ceza mahkemesinde görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) duruşmaya katılırken, müdafi avukatlarda salonda hazır bulundu. Müdafi avukatlar birer savunma yaparak sanıkların tahliye edilmesini talep etti. Savunmaların ardından sanıklarda birer savunma yaptı. Savunmaların alınmasının ardından mahkeme heyeti sanıklar hakkında karar verdi.

SANIKLARA CEZA YAĞDI

Mahkeme heyeti Mardin Dargeçit İlçe Belediye eski Başkanı Zeynep Sipçik hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 13 yıl6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sipçik ile birlikte yargılanan sanık Garibe Gezer hakkında “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 6136 sayılı yasaya muhalefetten 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Davut Demir hakkında da “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 6136 sayılı yasaya muhalefetten 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Mehmet Sait Akdoğan hakkında açılan Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan açılan kamu davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Hüseyin Demiral hakkında Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 18 yıl 9 hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Yasin Demir hakkında Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezasına çaptırıldı. 6136 saylı yasaya muhalefet suçunda da 17 yıl 6 ay ve nitelikli hırsızlık suçundan ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Öte yandan sanıklardan Davut Keleş ve Kasım Demir haklarında ise açılan kamu davalarında beraat edilmelerine karar verildi.

Editör: TE Bilisim