Van Mahalli İdareleri Sürdürülebilir Çevre Yönetim Birliği (VANÇEB), 2016 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.

 

İl Özel İdaresi bünyesinde 2006 yılında kurulan ve 2014 yerel seçimleri sonrası kentte bulunan bütün belediyelerin ortak kararı ile Van Belediyeler Birliği şeklinde görev üstlenen VANÇEB, 2016 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Van Büyükşehir Belediyesi Rojin Kadın Yaşam Merkezi Toplantı Salonu’nda VANÇEB Başkanı Cevdet Altındağ başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısına birlik üyeleri olan ilçe belediye eş başkanları ile diğer birlik üyeleri katıldı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısında, 2016 yılında birliğin birlik başkanı seçimi, meclis başkanlık divanı seçimi, birlik encümenin belirlenmesi talebi, plan ve bütçe komisyonun oluşturulması taleplerine ilişkin seçimler yapıldı.

 

BİRLİĞİN 2016 YILI MECLİS SEÇİMİ YAPILDI

Tek adayın gösterildiği meclis toplantısında mevcut başkan Cevdet Altındağ tekrardan VANÇEB Birlik Başkanlığı’na seçildi. Yapılan meclis başkanlık divanı seçiminde ise 1’nci başkanlığa Mehtap Dinçer seçilirken, 2’nci başkanlığa ise Şerafettin Özalp seçildi. Birlik encümenin belirlenmesi için yapılan seçimde ise, encümenliğe Emine Öztürk, Fehim Oflas ile Zeynel Acar seçildi. Plan ve bütçe komisyonun oluşturulması için yapılan seçim de ise 5 birlik üyesi komisyona seçildi. Diğer gündem maddelerinin de görüşüldüğü seçimde son olarak birliğin 2015 yılı faaliyet raporu ve 2015 yılı kesin hesapları görüşülerek karara bağlandı. 

Editör: TE Bilisim