Van’da kadınlar düzenledikleri kitlesel yürüyüşle 15 Şubat’ı protesto etti. Van’da kurulan halk kürsüsüne pankart ve Öcalan’ın fotoğrafları asıldı. Yüzlerce kişinin geldiği alanda Öcalan’a ait fotoğrafların bulunduğu bir fotoğraf sergisi de açıldı. Alana asılan Öcalan’ın fotoğraflarının kaldırılmasını isteyen polis ile BDP yöneticileri arasında yaşanan gerginlik polisin olay yerinden ayrılmasıyla son buldu.

“ÖĞRENCİLER OKULU BOYKOT ETTİ”

Kürsüde halka seslenen BDP Van Milletvekili Özdal Üçer “Hiçbir kuvvet bizi alanlardan alıkoyamayacaktır. Komployu kınamak amacıyla başka Kürdistan olmak üzere tüm bölgede sokağa çıkarak tepkimizi dile getireceğiz. 30 Mart’ta ve 4 Nisan’da yine alanlarda olacağız. Halkın iradesine yönelik tüm müdahalelere karşı direneceğiz ve kürsümüze sahip çıkacağı” Dedi. Din Adamları Dayanışma Derneği (DİAYDER) tarafından alanda bir panel düzenlendi. Bu arada komployu protesto etmek amacıyla okulu boykot eden Cumhuriyet Liseli öğrencileri de “Bijî Serok Apo” sloganıyla okul önünde bir araya gelerek, kürsüye kadar yürüyüş düzenledi

KADINLARDAN YÜRÜYÜŞ

DÖKH ve BDP Van Kadın Meclisi üyeleri de düzenledikleri yürüyüşle komployu protesto etti. Belediye Garajı önünde bir araya gelen yüzlerce kadına, DTK Eş Genel Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Hatice Çoban’ın yanı sıra BDP ilçe belediye eş başkan adayları da eşlik etti. Ellerinde ‘Fotoğraflar yetmez, Önder Apo’yu istiyoruz’ pankartı ile yürüyüşe geçen kadınlar polis barikatını aşarak kürsüye kadar yürüdü.
Burada bir konuşma yapan DTK Eş Genel Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, komployu kınayarak AK Partinin tüm oyalama politikalarına rağmen kadınları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan etrafında direniş çemberi oluşturmaya çağırdı.

BAŞKALE’DE KEPENKLER AÇILMADI

15 Şubat Başkale İlçesi’nde düzenlenen basın açıklaması, yürüyüş ve kepenk kapatma eylemleriyle protesto edildi. Başkale BDP İlçe örgütü önünde toplanan kalabalık 15 Şubat’ı protesto etmek için bir yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Başkale Belediye Başkanı Eylem Açıkalın, BDP Başkale İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, HDP Başkale İlçe Başkanı Derviş Polat, STÖ temsilcileri ve partililer katıldı. Çarşı merkezinde toplanan kalabalığa konuşan BDP Başkale İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan, Türk devleti ve emperyalist devletlerin eliyle tutuklanmıştı ve bizimde bundan şu anlamı çıkarmamızı istiyorlardı. ‘Biz Kürt halkını esir alıp Kürtleri 100 sene daha örtbas edeceğiz.’ Bütün dünya bunu iyi bilsin, Önderliksiz bir yaşam Kürtler için kabul edilemez. Önderliğimiz bizim kırmızıçizgimizdir, ölümümüz, öldürülmemizdir. Biz Önderliksiz bir dünyayı asla kabul etmeyeceğiz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim