Bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle Van'da 217, Muş'ta 130, Bitlis'te 250 ve Hakkari'de 3 köy yolu ulaşıma kapandı.

Van'da dün akşam saatlerinden itibaren başlayan ve sabah saatlerine kadar aralıklarla devam eden kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Kar ve tipi nedeniyle 217 köyle ulaşım sağlanamayan kentte, Van Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Araç trafiğinin yoğun olduğu Van-Hakkari karayolundaki 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde, kar yağışı nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Birçok sürücünün herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için araçlarına zincir taktığı görüldü. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri de 2730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde iş makineleriyle karla mücadele çalışması başlattı. Ekipler, meydana gelebilecek buzlanmaya karşı da yolda tuzlama yaptı.

MUŞ

Muş'ta dün başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 130 köy yolu ulaşıma kapandı. Gece geç saatlere kadar yol açma çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, çalışmalarına bugün de devam ediyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, yaptığı açıklamada, kar yağışının ardından özellikle yüksek kesimlerde fırtınanın etkili olduğunu belirtti. Yentür, "Ekiplerimiz vardiyalar halinde ulaşıma kapanan yollarda çalışmalarını sürdürüyor. Gece Muş-Bitlis karayolunun Mutki mevkisinde kar yağışı ve fırtına nedeniyle mahsur kalan çok sayıda vatandaşımızı kurtardık. En kısa sürede ulaşımı sağlamaya çalışacağız" dedi.

BİTLİS-HAKKARİ

Bitlis'te de kar yağışının ardından 250 köyle ulaşım sağlanamadığı, ekiplerin karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi. Yoğun sis ve tipi nedeniyle ulaşımda güçlük yaşanan Bitlis-Tatvan karayolunda, ulaşım trafik ekiplerinin kontrolünde sağlanıyor. Kar nedeniyle doğanın beyaza büründüğü kentte, sabah saatlerinden itibaren iş yerlerini açan esnaf da dükkanlarının önünde biriken karları temizledi. 3 köy ve 7 mezrayla ulaşım sağlanamayan Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ise İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekiplerinin sabah saatlerinden itibaren kapalı yollarda çalışma başlattığı bildirildi.

Editör: TE Bilisim