Acil Servis'te nöbet tutan Kutbettin Dinçer (25), iddiaya göre elinden ateşli silah yaralanması ile hastaneye götürülen bir hasta ve onun 30'a yakın tanıdığı tarafından 15 dakika boyunca tekme ve yumruklarla dövüldü.

Kaçtığı depoda yaklaşık yarım saat rehin kalan doktor, linç girişiminden, takviye polis ekipleri tarafından kurtarıldı. 5 gün iş göremez raporu alan Dinçer yaşadıklarının tam bir kâbus olduğunu söyledi.

"15 DAKİKA DAYAK YEDİM"

Dinçer, "Gece elinden ateşli silah yaralanması ile getirilen kişiye ben dahil 5 doktor müdahale ettik ve ilk tedavisinin ardından müşahede odasına aldık. Bir gün hastanede kaldıktan sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edeceğimizi söyledik. Bir süre sonra odaya gittiğimde benimle tartışmaya başladı. Önce sağlam eli ile omzuma yumruk attı. Ben ne olduğunu anlayamadan odanın önüne yaklaşık 30 kişi gelerek tekme ve yumruklarla bana saldırdı. Çoğunun belinde tabanca vardı ve bazıları dayak sırasında sürekli ellerini bellerine götürüp getiriyordu. 15 dakika dayak yedim. Yarım saat odada kilitliydim. O an hayatım gözümün önünden geçti. Öleceğimi düşündüm" dedi.

AYNI HASTANEDE BİR DOKTORA DAHA SALDIRI

Hastane personeli ve güvenlik görevlilerinin müdahale edemediği linç girişiminden, polis tarafından kurtarıldığını söyleyen Dr. Dinçer, şikâyetçi olduğunu söyledi. Öte yandan aynı serviste dün de başka bir doktor saldırıya uğradı. Dinçer'in arkadaşı Uzm. Dr. Himmet Nak da, alkollü bir kazazede ile yaklaşık 20 yakını tarafından dövüldü.

Editör: TE Bilisim