Van'da düzenlenen operasyonda aralarında DBP İl Eş Başkanları Caziye Duman ve Ökkeş Kava'nın bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda ise çok sayıda silah ve örgütsel döküman ele geçirildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca PKK'nin şehir ve gençlik yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kentteki çeşitli mahallelere operasyon düzenledi. Kentte sabah karşı başlayan ve yaklaşık bin polisin katıldığı hava destekli operasyonda, 32 adreste arama yapıldı. DBP İl Eş Başkanları Duman ve Kava'nın da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Operasyonda çeşitli evlerde yapılan aramalarda ise 2 tabanca, 2 av tüfeği, 1 kalaşnikof tüfek, bu silahlara ait 421 mermi, 3 telsiz, 5 mutfak tüpü ve örgütsel doküman ele geçirildi.

 



DBP İl BAŞKANLIĞINDA ARAMA

Soruşturma kapsamında, 'Terör örgütünün kırsal alanına eleman gönderildiği' ihbarı üzerine DBP İl Başkanlığına da sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. İl Başkanlığındaki aramalarda örgütü simgeleyen flamalar, Abdullah Öcalan'ın posterleri, 8 sapan, çok sayıda bilye, 16 havai fişek rampası bulundu. Aramalar sırasında HDP Van Milletvekilleri Tuğba Hezer, Bedia Özgökçe Ertan ve Nadir Yıldırım da İl Binasına gelerek içeri girdi. Büyükşehir belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Nüda Kültür Merkezinde de arama yapan polis ekipleri, burada ise örgütsel doküman ele geçirdi.

 


Operasyon ve İl Başkanlığındaki aramalar ise devam ediyor.

 


 

Editör: TE Bilisim