ŞEHRİVAN ÖZEL:  MERAL YILDIZ - Van’ın Özalp İlçesinde 5 çocuğa cinsel istismarda bulunan fahri köy imamı M.Ş.G.’nin yargılandığı davada karar çıktı. Hakkında “Cinsel istismar” suçundan dava açılan M.Ş.G. yargılandığı ağır ceza mahkemesinde 38 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.  


Olay Mayıs 2019 yılında Van’ın Özalp ilçesinin Dönerdere mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, köy okulundaki öğretmenler öğrencilerle anket çalışması yaptı. Anket çalışması sonucunda bazı öğrencilerin ruh durumunun iyi olmadığını anlayan rehberlik öğretmeni çocuklarla tek tek görüşerek sıkıntılarının ne olduğu konusunda bilgi aldı. Öğretmenin öğrencilerle yaptığı görüşmeler sonucunda, köydeki ilk ve ortaokul öğrencilerinden 5’inin fahri köy imamı M.Ş.G. tarafından istismara uğradığı ortaya çıktı.  


ŞİKAYET ÜZERİNE GÖZALTINA ALINMIŞTI 


Olayı öğrenen okulun öğretmenleri konuyu kolluk güçlerine bildirdi. Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında kamu davası açılan fahri imam M.Ş.G. kolluk güçlerince gözaltına alındı. İddiaya konu olan çocuklar ise Van Emniyet Müdürlüğü Çocuk İzleme Merkezinde (ÇİM) avukatlar ve psikologlar eşliğinde ifadelerine başvuruldu. Çocukların ifadeleri alındıktan sonra gözaltına alınan M.Ş.G. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 


SON DEFA HAKİM KARŞISINA ÇIKTI 


Tutuklu yargılanan M.Ş.G. Van 1. Ağır Ceza mahkemesinde son defa hakim karşısına çıktı. Sanık M.Ş.G. SEGBİS ile duruşmaya katılırken, taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu. Müdafi avukat M.Ş.G. için atılı suçları reddederek tahliyesini talep etti. Müşteki avukat ise sanık M.Ş.G. kuran kursuna gelen 5 çocuğa istismarda bulunduğunu ifade ederek, her çocuk için anayasanın 103’üncü maddesi uyarınca “Nitelikli Cinsel İstismar” suçundan cezalandırılmasını talep etti.  


Müdafi ve müşteki avukatların taleplerinin ardından iddia makamı mütalaasını tekrarlayarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.  


SANIK İÇİN 38 YIL HAPİS CEZASI 
 

İddia makamının ardından mahkeme heyeti sanık M.Ş.G. için istismara uğrayan 5 çocuk için ayrı olmak üzere toplamda 38 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Editör: TE Bilisim