Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), dün Van'ın Çatak ilçesinde düzenlenen operasyonda 5 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından, dünkü "yurt içi olaylar"a ilişkin bilgilendirme yapıldı. Van'ın Çatak ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

 

 

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ!

Öte yandan bir çok mühimmatın da ele geçirildiğinin açıklanırken Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada operasyon ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

 

Van İli Çatak İlçesi Büyükağaç Mahallesi kırsalında Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında 28 Nisan 2017 günü İl Jandarma Komutanlığınca icra edilen Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Sinan Babacan Operasyonu-2 kapsamında 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. 
 
Ölü olarak ele geçirilen teröristlerin;
•    14.04.2017 tarihinde Çatak-Narlı karayolunda EYP’li saldırı sonucu Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Sinan Babacan ve güvenlik korucusu Kasım Sancar’ın şehit edilmesi,
•    15.04.2017 tarihinde aynı karayolu üzerinde Körüklü Vadisi girişinde askeri Kirpi aracına EYP’li saldırı sonucu askeri personelin yaralanması, 
•    17.04.2017 tarihinde bölgedeki bir menfeze EYP yerleştirilmesi olaylarının faili olan örgüt mensupları olduğu belirlenmiştir.
Aynı operasyon kapsamında 29 Nisan 2017 günü 2 btö mensubu daha ölü olarak ele geçirilmiş ve operasyonda ölü ele geçirilen toplam terörist sayısı 5 olmuştur. 
 
Ölü ele geçirilen teröristlerle birlikte ayrıca; 1 adet RPG-7 roketatar, 1 adet M 16 piyade tüfeği, 2 adet AK-47 piyade tüfeği, 4 adet el bombası, 7 adet roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 629 adet  piyade tüfeği mühimmatı, 4 adet M 16 piyade tüfeği şarjörü, 9 adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 5 bin lira, çok miktarda yaşam malzemesi ve tıbbi malzeme ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, 3 el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirilmiş, patlayıcılar yerinde imha edilmiştir. Bölgede halkın huzur ve güveni için terör unsurlarına yönelik operasyonlar devam etmektedir.
 
 

 

Editör: TE Bilisim