Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, bu yıl il genelinde 17 bin 500 hacı adayının kuraya katıldığını belirterek, bunlardan 666'sının kutsal topraklara gitmeye hak kazandığını söyledi. 


Açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Arvas, kurada ismi çıkan hacı adaylarını tebrik ederek, “Kurada ismi çıkmayan kardeşlerimi de nasip olursa sonraki yıllarda sağlık ve afiyet içerisinde mübarek beldelere göndereceğiz inşallah. İlimizde bu sene yeni başvuruda bulunanlarla birlikte 17 bin 500 hacı adayı kuraya katıldı. Bunların arasında çekilen kura ile ilimize tanınan 666 kişilik kotaya girenler hacca gitmeye hak kazandı. Biliyorsunuz bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından ilimize 666 kişilik bir kota belirlenmişti. Bunlardan 383 Diyanet İşleri Başkanlığı kontenjanı, 283 kişi ise acenteler için belirlenen kontenjandan faydalandı” dedi.

13 MART SON GÜN


Kurada ismi çıkan hacı adaylarının 3-13 Mart tarihleri arasında kesin kayıt yaptırmaları gerektiğini ifade eden Arvas, “Kesin kayıt hakkı elde eden hacı adaylarının ‘Kesin Kayıt Yaptırabilir Belgesi’ni alması esnasında sistemde kayıtlı olan cep telefonlarına gelecek şifre ile sisteme giriş yapabileceklerdir. Ayrıca hacı adaylarımızın işlemlerinin rahat yapabilmesi için gerekli çalışmaları da yaptık. Burada eleman sayısını da arttırdık” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim