Van'da günlerdir tartışılan o fotoğrafın sırrı ortaya çıktı. İskele sahilinde çekilen bir grup çarşaflı kadının ilk etapta ayin görüntüsü olarak belirtilen o fotoğrafı ile ilgili iddiaların cevabı kısa sürede bulundu. O fotoğrafın Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Kur'an Nesli Platformu ve Sabır-Der'in düzenlediği "Kızlarımız Alime Oluyor" programında icazet alıp alime olan 7 genç kıza ait olduğu anlaşıldı.

Peygamber Sevdalıları ve Kur'an Nesli Platformu'na bağlı Sabır-Der tarafından düzenlenen merasimle Arapça lisans eğitiminde başarı göstererek icazet almayı hak kazanan 7 genç kız alime oldu. Yaptığı İslami faaliyetlerle Van halkının takdirini kazanan, Peygamber Sevdalıları Platformu ve Kur'an Nesli Platformu'na bağlı Sabır-Der bünyesinde faaliyette olan, Medresetüz-Zehra Medresesinde yaklaşık 4 yıldır aldıkları Sarf, Nahiv, Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi Arapça ilimlerinde eğitimlerini başarı ile tamamlayan 7 kız öğrenci, düzenlenen görkemli törenle belgelerini aldı.

"BACILARIMIZ KUR'AN İLE YAŞAYACAKLAR VE KUR'AN İLE YAŞATACAKLAR"

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan icazet merasimde bir konuşma yapan bölge alimlerinden Molla Ali Arslan, ashaptan kadın alimelerin de olduğunu belirterek, "Ashab-ı Kiram'dan erkekler nasıl Kur'an-ı Kerim okuyup alim oluyorlarsa, aynı şekilde ashaptan olan bayanlarda annemiz Hz. Aişe gibi, Hz. Fatıma gibi, Hz. Hatice gibi bu kızlarımız da birer alimedirler. Bunun için eğer bu asırda rabbimiz bize Kur'an ile tanışmayı Kuran'a hizmet etmeyi, Kur'an-ı yeryüzünde hakim kılmayı, insanları Kur'an ile buluşturmayı bizlere nasip etmişse Rabbimizde hamd ve senalarda bulunacağız ve kıyamete kadar da Allah'ın izni ile şu bacılarımız Kur'an ile yaşayacaklar ve Kur'an ile yaşatacaklar insanları" dedi.

Alimelerin anne ve babalarına Hz. Resulullah'ın bir müjdesi olduğunu belirten Arslan, "O müjdeyi değerli bacılarımla paylaşmak istiyorum. Hz. Resulullah (s.a.v), "Kim Kuran'ı okuyup, öğrenirse, onunla amel ederse, kıyamet gününde nurdan bir Taç giydirilir" diyor Resulullah" şeklinde konuştu.

"RABBİMİZİ BİLMEK VE ONA DAHA İYİ BİR KUL OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

İcazet alan alimelerden Hafsa Hayva, "Allah'u Teala'ya hamd olsun bize bugünü gösterdi. 4 yıl boyunca çok gayret gösterdik, çaba harcadık. Allah'u Teala emeği geçen herkesten razı olsun, gerçekten çok farklı bir duygu, çok mutluyum. Rabb'im herkese nasip etsin. Rabbimizi bilmek ve ona daha iyi bir kul olmak için yola çıktık ve Rabbimiz bize nasip etti. Hz. Resulullah'ın varisi olmak için, O'nun yolunda gitmek için yola çıktık, inşallah Rabbimiz o yolda ayaklarımızı sabit kılar" dedi.

"İLİM ÖĞRENDİKÇE ALLAH'U TEALA'YA YAKLAŞTIĞIMIZIN FARKINA VARDIK"

Medreseye başladıklarında derslere yabancı olduklarından dolayı sıkıntılar çektiklerini belirten Hayva, "Allah'a hamdolsun Rabbimiz bizi aşina kıldı ve gerçekten ilim öğrendikçe ne kadar az bilgimizin olduğunu, Rabbimizden ne kadar bihaber olduğumuzu, ilim öğrendikçe Allah'u Teala'ya yaklaştığımızın farkına vardık. En önemlisi kardeşlik duygusu bizde arttı, bir davetçinin nasıl olması gerektiğini öğrendik. Rabb'im amel etmeyi nasip etsin inşallah" diye konuştu.

"HER BİRİ KENDİLERİNE BİR MEDRESE AÇACAKLAR VE TALEBELERİ OLACAK"

Medrese Müderrisi Sena Doğan ise öğrencilerinin mezun oldukları için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Elhamdülillah öğrencilerimiz mezun oldular, bizim amacımız bu çağda kötülüğe doğru sürüklenen insanlarımızın, kızlarımızın bir nebze yardımcı olmak için bu kursları açtık, Elhamdülillah rağbet arttı. 4 yıllık bir eğitim verdik, bu eğitim süreci boyunca fıkıh, siyer, usul, mantık, Arapça ve Türkçe dersler gördüler. Şimdi icazetlerini aldılar ve her biri kendilerine bir medrese açacaklar ve talebeleri olacaklar ve insanlığa faydalı olacaklar" diye konuştu.

Çeşitli tiyatro gösterileri ile İlahi ve ezgilerin söylendiği icazet merasiminde Arapça isimleri okunan alimeler, salavatlar eşliğinde icazet belgelerini aldılar. İcazet merasimi slayt gösterisinden sonra yapılan dua ile sona erdi. 

Editör: TE Bilisim