Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ)

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Abdulvehap Gezgen, kadın personellerle bir araya gelerek günlerini kutladı. 
VASKİ toplantı salonunda yapılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına Abdulvehap Gezgen, VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Emre Eşme, VASKİ Özel Kalem Müdürlüğü çalışanları ve kadın çalışanlar katıldı. Burada konuşan Abdulvehap Gezgen, kadın personellerin kurumun aynası olduğunu belirterek, “Başarılı çalışmalarımızın altında yatan en büyük sebeplerden biri, özverili çalışma yürüten kadın çalışan arkadaşlarımız vardır. Kurumda ne kadar fazla kadın çalışan varsa, o kurumun başarılı olma olasılığı o kadar fazladır. Gelenek, görenek ve adetlerimizde kadına büyük önem verilmektedir. Siz kadın arkadaşlarımızın yaşadıkları sorunları dinlemek için her daim kapımız açıktır. Hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.
Emre Eşme’nin de bir konuşma yapmasının ardından kadın çalışanlara çiçek takdim edildi.

 

Tapu ve Kadastro 

Tapu ve Kadastro Van Bölge Müdürü Yücel Serdar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kurum çalışanı kadınlara ve vatandaşlara gül takdim etti. 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kurum çalışanı kadınlara ve vatandaşlara gül takdim eden Tapu ve Kadastro Van Bölge Müdürü Yücel Serdar, kadınların toplum için önemine değinerek, “İnancımızda da ifade edildiği gibi ‘cennet anaların ayakları altındadır’, ‘anne de bir kadındır ve onlar için ne yaparsak azdır’. Bu vesile ile başta ülkemiz kadınları olmak üzere bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlarım” dedi.

 

İpekyolu Belediyesi

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. 
Dün Elite World Van Hotel’de Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın eşi Nesibe Taşyapan’ın da katılımıyla yaklaşık 450 kadın için bir program düzenleyen İpekyolu Belediyesi, bugün ise değişik noktalarda kurduğu stantlarda kadınlara gül dağıtarak günlerini kutladı.
İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk de, kadınların gününü kutlayarak çiçek verirken, gün boyu 10 bin adet gül dağıtmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Van Sağlık Müdürlüğü

Van Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sağlık personellerini ziyaret ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle karanfil verdi. 
Açıklamalarda bulunan Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, her yıl dünyada ve ülkemizde Kadınlar Gününün çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi. Yanmaz, “Bizlerde öncelikle sağlık kuruluşlarında görev yapan mesai arkadaşlarımızın gününü kutlayarak kendilerine karanfil dağıttık. Bu nedenle programa Sağlık Müdür Yardımcımız Dt. Şebnem Kartal ve İzleme ve Değerlendirme Şube Müdiresi Yasemin Kuşak tarafından sağlık personellerimiz ve çarşı merkezde kadınlara karanfil dağıtıldı. 8 Mart, dünyada kadınların eşit, kalkınma, daha huzurlu yaşam, özlemlerini dile getirdikleri gündür. Daha sağlıklı bir dünyada yaşanabilmesi dileklerimizle sağlık hizmetlerinde çalışan bayanlarımız başta olmak üzere tüm bayanlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz” dedi.


İl Sağlık Müdürü Yanmaz, kadına yönelik aile içi şiddetin önemli bir toplum sağlığı ve insan hakları sorunu olduğunu da değinerek, “Eğitim hakkı, ekonomik ve sosyal özgürlük en çok ihlal edilen kadın ve insan hakkı olarak göze çarpmaktadır. Hakkını aramaya çalışan kadın ise; başta eşi, erkek kardeşi, babası gibi birinci derece yakınlarından boyutları ölüme kadar varabilen şiddete maruz kalmaktadır. Kadınlar, sadece nüfusumuzun yarısı olması itibarıyla değil, anne olarak da son derece önemli bir konumda bulunmaktadır. Sağlam bir annelik, sağlam bir toplum demektir. Kadına değer veren toplumlarda daha sağlıklı nesiller yetişecektir. Kadınların kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı mutlu bir toplum dileğiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” diye konuştu.

 

Saray Sosyal Yaşam Merkezi

Van’ın Saray ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir program düzenlendi. 
Saray Sosyal Yaşam Merkezinde Saray Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ile AK Parti Saray İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen programa; Saray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Bayır, AK Parti Saray İlçe Başkanı Şeref Çevik ve kadınlar katıldı. İbrahim Bayır ve Şeref Çevik’in katılımcılara karanfil vermesiyle başlayan programın müzik eşliğin devam gün boyu devam edeceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim