ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Van’da çağrı merkezleri dönemi yakın zamanda başladı. O çağrı merkezi genel müdürlerinden bir tanesi Van basının karşısına çıktı. Bakın neler söyledi...

 

Customer Management Center (CMC) şirketi Van’da 500 kişinin istihdam edileceği çağrı merkezi kurdu. Hizmetlerine başlayan CMC şirketi Genel Müdürü Aytaç Aydın, çağrı merkezinin kurulmasının ardından Van’daki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Aydın Van’a gelmekten mutlu olduklarını söyledi. Aydın, “İlk başlangıçta biz Van’dan çok memnunuz. İnşallah hedeflediğimiz rakamlara kısa sürede varırız. Biz bunu Malatya’da çok tecrübelendik” Dedi. Toplantıda konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yavuz Karaman ise Van’a gelen CM şirketine ve buna ön ayak olanlara teşekkür etti.

 

KARAMAN: TEŞEKKÜR EDERİZ

Toplantıda ilk olarak konuşan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yavuz Karaman şunları söyledi: “Bu gün burada karşınıza yine çok değerli ve kıymetli bir yatırımı ve bu yatırımın kentimize verdiği katma değeri sizler ile paylaşma arzusu için çıkmış bulunmaktayız. Son bir yıl içerisinde ağırlıklı olmak üzere ilimizde çok öneli yatırımcılar geldi ve ciddi sayıda istihdam sağladılar. CMC Firması Uluslararası yatırımları ile ön plana çıkmış ve dünya genelinde çok büyük istihdam yaratan önemli bir şirkettir. Yatırımın öneminden söz etmeden önce en az yatırımın kendisi kadar önemli bir teşekkürü buradan belirtmek isteriz.”

 

 

“KENTİMİZE KATKI SUNACAKTIR”

Çağrı merkezinin kentin marka değerine de katkı sunacağını belirten Karaman, “Sayın Osman Halitoğulları’nın çabaları gayretleri ve Van’a olan bağlılıkları bu yatırımın kente gelmesinde çok büyük etkisi olmuştur. Van Ticaret ve Sanayi Odası ve Van halkı adına kendisine teşekkür ederiz. CMC’nin ilimizde yatırım yapması bizler için çok kıymetli ve değerlidir. CMC ile ilk görüşmelerimizde bu yatırımın Van için önemini biliyorduk ve tüm imkânlarımızı kendilerine sunduk sunmaya da devam edeceğiz. CMC’nin Van’da olması kentimizdi istihdam sağlaması yanında ilimizin marka değerine de büyük katkı sağlamıştır. İnanıyoruz ki bu denli uluslararası bir firmanın ilimiz de yaptığı yatırım ilimize ulusal ve uluslararası yatırımların gelmesine vesile olacaktır. Bu bakış açısı ile CMC’ye Genel Müdürümüz Aytaç Aydın beye sonsuz şükranlarımızı ve minnettarlığımızı ifade etmek isteriz.” Dedi.

 

 

“HEDEFİMİZ 2 YIL İÇİNDE 2 BİN GENCE ULAŞMAK”

“Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip kentlerinden biriyiz” diyen Karaman şöyle devam etti: “Çok nitelikli ve dinamik bir gençliğe sahibiz. Gençliğimizin bu niteliklerinden onlara istihdam yaratarak yaralanmamız gerekir. Hepimizin de çabası bu yöndedir. İlimizde önümüzdeki ay odamızın alt katında hizmet vermeye başlayacak olan diğer çağrı merkezimizle birlikte yaklaşık 400 gencimize iş imkanı yaratıldı ve bunlar çalışmaya başladılar. Hedefimiz inşallah 2 yıl içinde bu çağrı merkezlerimizde iki bin gencimize istihdam yaratmak olacak. Şubat ayı içerisinde CMC’nin uluslararası tecrübe ve deneyimden Aytaç beyin bu konuda ki tecrübesinden yararlanmak üzere iş dünyamızın ve Kobilerimizin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik odamızda seminer düzenlemeyi de planlamaktayız.”

 

KARAMAN: SABRİ AYKAÇ’A TEŞEKKÜR EDERİZ

Karaman son olarak, “Bu vesile ile CMC’ye hizmet sundukları çok değerli yatırımcılarına Van Milletvekili Burhan Kayatürk’e, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Gülşen Orhan’a, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcımız Fatih Çiftçi’ye, Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’na. Van Valimiz Sayın Murat Zorluoğlu’na emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Aslan ve Osman Halitoğulları’na, yerelde kendilerine destek sunan Sabri Aykaç beye tekrar teşekkür ederiz. Yeni yatırımcıları ilimizde yatırım yapmaya davet ediyoruz ve diyoruz ki Van’a gelin hep birlikte kazanalım.” İfadelerine yer verdi.

 

AYDIN: TÜRKİYE’YE ÇOK İNANIYORUZ

Ardından konuşan CMC Şirketi Genel Müdürü Aytaç Aydın ise ilk olarak şöyle konuştu: “Biz açıkçası CMC Türkiye olarak yabancı bir fon yatırımıyız. Türkiye çok inanan bir fon yatırımıyız. Doğu ve Orta Avrupa’da, Türkiye’de dahil 4,5 milyar avroluk bir yatırıma sahip bir fon. Türkiye’de 2 tane fonu var. CMC Turkey ve kent hastaneleri. CMC Turkey olarak biz Türkiye’ye gerçek anlamda çok inandık. Dolayısıyla büyüme projelerimizi yaptık. Biz sadece çağrı merkezi şirketi değiliz. Artık yavaş yavaş iş süreçlerinin dış kaynak kullanımıyla ilgileniyoruz. Yani büyük, kurumsal firmaların ana fonksiyonları dışındaki her türlü işi dış kaynak kullanarak, bizim gibi firmaları kullanarak yapmasıdır. Bunlar sadece çağrı almak ya da dışarıya çağrı vermek değil. Sosyal medya yönetimi, yazılım geliştirme, doküman işleme, süreçlerin işlenmesi gibi işlerdir.”

 

 

“YENİ LOKASYON ARAMAYA BAŞLADIK”

Sadece çağrı merkezi odaklı çalışmadıklarını sözlerine ekleyen Aydın, “Bizim Türkiye’de yaratmaya çalıştığımız şey sadece çağrı merkezi odaklı değil, müşterilerimiz için bütün süreçleri bizim yönetmemiz bir yapıya geçmek. Bunun içinde çok ciddi adımlar atıyorum. Bu kapsamda hem teknolojiye hem de insana yatırım yapıyoruz. Türkiye’de büyümek bizim için çok kritik. Başkanımız dediği gibi biz 5 bin 500 kişiye ulaşırken bütün sınırlarımızı zorladık. Şu anda biz Malatya’da 2 bin 300’ün üzerinde istihdam sağlıyoruz. Malatya’da kamudan sonra en büyük işveren biziz. Aynı şekilde Urfa’da da bin 300’e yakın çalışanımız var. Rize’de 300, Bayburt’ta 300, İstanbul’da bine varan çalışanlarımız var. Bütün bu lokasyonlarımızda sınırlarımızı zorladık. Artık yeni lokasyonlar aramaya başladık.” Diye belirtti.

 

 

AYDIN: VAN ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Van’ın önemli bir boyutta karşılarına çıktığını belirten Aydın şunları söyledi: “Bu lokasyon arama noktasında Türkiye’de birçok ili değerlendirdik. Van gerçekten farklı boyutlarda öne çıktı. Dolayısıyla değerlendirirken birçok kritere baktık. Nüfus, genç nüfusu, üniversite durumu bizim için çok önemliydi. Bu da bizim için stratejik avantaj sağlıyor. Van’da yoğunluk belli yerlerde odaklandığı için bu da bizim için ilgi çekiciydi. Üniversitenin büyük ve eğitim kalitesinin iyi olması bizim için çok önemliydi. Teşvik bölgesi önemli bir kriterdi. Aynı şekilde aksan çok önemliydi. Çağrı merkezleri için aksan önemli olduğundan Van’da bunu tespit ettik. Birçok testler yaptık bu anlamda. Van bunların hepsinden geçtin. Bunun üzerine Van TSO’nun, politikacıların, milletvekilimiz Burhan Beyin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Hanımın, Vali beyin, Kayhan Beyin bize vermiş olduğu destekler oldu. Bu da biz burada bunu açarsak bu desteklerin devamı olacağını düşündük. Hiçbir şekilde bu desteklerin azalacağı yönünde bir hissiyat oluşmadı bizde. Sadece Van ilinize değil bu desteklere de çok inandık diyebilirim.”

 

İLK AŞAMADA 500 İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Çağrı merkezinde ilk aşamada 500 kişi istihdam edileceğini belirten Aydın, “İlk aşamada 500 kişilik bir yer açtık. Şu anda bunun 350’ye yakını dolu. 2 proje ile açtık. Bir tanesi çok büyük bir Telekom projesi bir diğeri ise internet şirketi. Biz teknolojiye çok inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte teknolojik şirketin süreçlerinin yürütmeyi çok istiyoruz. Dolayısıyla hızlı bir başlangıç yaptık. 2 tane yeni müşterimizi de önümüzdeki 2 aylık süreçte buraya getireceğiz. Dolayısıyla Şubat ayında biz ilk 500 kişiye ulaşmış olacağız. Hedefimiz ilk yıl sonunda bin kişiye ardından bunu 2 binli rakamlar çıkarmak.” Dedi.

 

 

“İLK ETAPTA VAN’DAN ÇOK MEMNUNUZ”

“Burada sizlerin vereceği destekler çok önemlidir” diyen Aydın şöyle konuştu: “Çağrı merkezi, operasyonel süreçlerin yürütülmesi anlamında bağlantılarınız ve önerileriniz ile bize fayda sağlamınız çok önemlidir. Biz buna da inanıyoruz. Sağ olsun bütün politikacılar burada istihdam olması anlamında bizlere çok destek verdiler. Biz çok hevesliyiz. Şu ana kadar çok iyi başladık. En büyük kurumsal müşterilerimizden bir tanesi getirdik. Kendileri de bunu çok beğendiler. Özellikle insan kalitesi, eğitim kalitesi ve anlayıştan çok etkilendiler. Bunların hepsi bizim müşterimizin kalitesini artırıyor. Müşterimiz bizim ön yüzümüz CMC dediği zaman bizim onlar için yaptığımız yatırımda önemli bir hal alıyor. İlk başlangıçta biz Van’dan çok memnunuz.”

 

AYDIN: VAN BAŞARILI OLACAK

Hedefledikleri rakamlara kısa sürede varacaklarını belirten Aydın, “Biz bunu Malatya’da çok tecrübelendik. Malatya'da CMC şu anda bir marka. Ondan önemlisi bizim istihdamımızın yüzde 65-70’i bayan. Bayanların evde oturduğu ve istihdama katkı sağlayamadığı bir ortamdan, bambaşka bir ortama geliyoruz. 2 bin 300 kişilik bir istihdamda yüzde 60-70’in bayan olması, bayanlara bakış açısını bile değiştiriyor. Biz bu sosyal sorumluluk olarak da bakıyoruz. Van’da da biz bunun eksikliğini açıkçası gördük. Van’da bayan çalışanlara değer verildiğini gördük. Van’ın da en az Malatya kadar başarılı olacağına ben inanıyorum. Sizlerin de desteğiyle biz başarılı olacağız.” Şeklinde konuştu.

 

 

“EKONOMİYE BÜYÜK KATKISI OLACAKTIR”

Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şubat’ta bahsedilen eğitim, bizim verdiğimiz bir hizmettir. Daha öyle KOBİ yapılarda dış kaynak çok az ancak çok fazla ihtiyaçta var. Dolayısıyla biz böyle paket bazlı ve ihtiyaç alanında kullanılabilecek bir yapı istiyoruz. Bunu da ilk olarak Van’da yapmak istiyoruz. Dolayısıyla bunun eğitimini ve seminerini vermek istiyoruz. İnşallah Şubat ayında gelip sizin bize önereceğiz KOBİ firmalarıyla, bizim alt yapımızı önerip çok uygun maliyetlerle, en azından satışlarını artırabilecekleri, hizmet kalitelerini artırabilecekleri hizmetleri bizimle sağlayabileceklerini görmek istiyoruz. Bunun yanı sıra yan etki dediğimiz ancak önemli bir etki olan bizim inşallah bin kişiye ulaştığımızda her yıl 200-250 kişi bizden mezun olacaklar. Burası üniversite sonrası bir okul gibi ve biz burada nasıl konuşulması gerektiğin, bilgisayar kullanımını, yazılım geliştirmenin nasıl yapılacağını öğretiyoruz. Burası gençleri iş hayatına hazırladığımız çok güzel bir ortam oluyor. Orada 3-4 çalışan insanlar, firmalarda ihtiyaç olan insanları buradan karşılayacaklar. Dolayısıyla biz size aynı zamanda kalifiye yetişmiş eleman sağlıyoruz. Biz buna çok inanıyoruz. Bunun ekonomiye iyi bir katkısı olacaktır.”

 

 

AYDIN: VAN’A YATIRIM YAPACAĞIZ

“Ben yabancı yatırımcıların Türkiye iştahının biraz azaldığını görüyorum” diyen aydın son olarak, “Bizim bu hareketimizin bu iştahı biraz daha artıracağına inanıyorum. Sadece Van için değil Türkiye içinde bunun önemli olacağına inanıyorum. Onun ötesinde Doğu Bölgesindeki yatırımın biz değerli olduğunu gördük. Hem işe sahiplenme hem de performansı yükseltme anlamında. Biz önümüzdeki süreçte Van başta olmak üzere Doğu illerine yatırım yapmak istiyoruz. Hedefimiz dediğimiz gibi ilk etapta 500’e ardından bin ve 2 binli rakamlara doğru yol almak.” Dedi.

Editör: TE Bilisim