Van Büyükşehir Belediyesine hibe edilen 5 körüklü otobüs, bir vidanjör ve bir kapsamlı itfaiye için tören düzenlendi. Büyükşehir Belediyesine ait araç garajında düzenlenen tören Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, Genel Sekreter Mustafa Yalçın, daire başkanları, birim amirleri ve belediye personeli katıldı. Törende konuşan Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, yakın bir zaman içerisinde akıllı bilet uygulamasına geçileceğini anlattı.

 

 

İstanbul ve Konya Büyükşehir Belediyeleri tarafından Van Büyükşehir Belediyesine hibe edilen 5 körüklü otobüs için tören düzenlendi. 5 otobüsün yanında bir vidanjör ve çok kapsamlı bir itfaiye aracının da hibe edildiği tören Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, Genel Sekreter Mustafa Yalçın ve daire başkanları katıldı. Düzenlenen törende bir gösteri yapan kapsamlı itfaiye aracı davetlilerden büyük beğeni aldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, yeni otobüslerin kampüs, iskele ve şehir merkezi arasında çalışacağını belirtti.

 

 

YALÇIN: EN ÖNEMLİ GÖREV ULAŞIM

Büyükşehir Belediyelerinin en önemli görevinin ulaşım olduğunu ifade eden Genel Sekreter Mustafa Yalçın, “Büyükşehir Belediyelerinin görevlerinden en önemlisi ulaşım hizmetleridir. Van’da ulaşım hizmetleri daha iyi noktada olmak zorundadır. Çünkü çok çalışmak ve memleketimizi daha ileri bir duruma getirmek zorundayız. İnsanlar sabah kalkınca ilk olarak su, elektrik, yol ve trafikle karşı karşıya kalır. O bakımdan konforlu bir şekilde işine veya okuluna gitmek her insanın hedefidir. Bunu hayata geçirmek ve kolaylaştırmak da Büyükşehir Belediyemizin görevidir. Filomuzda bulunan 83 araç ve bugün filomuza kattığımız 5 körüklü otobüsle birlikte sayıları artan bir filomuz olacaktır. Bunun yanında halk otobüsleri ve minibüslerde ulaşıma büyük destek oluyor. Bu yeni otobüslerimiz kampüs, iskele ve şehir merkezi arasında çalışacaktır.” İfadelerini kullandı.

 

 

TAŞYAPAN: İTFAİYE EDKSİĞİMİZ VAR

Yalçın’ın ardından kürsüye çıkan Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, araçların hibe edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Taşyapan, “Bugün filomuza kattığımız araçlarımızı hizmete aldık. Burada önemli olan husus buradaki araçların bizlere hibe edilme hususudur. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz bizlere 3 adet körüklü otobüs hibe etmiştir. Bizde onları yoğunluğun yaşandığı güzergahlara verdik. Bu güzergahtaki yığılmayı ve sıkıntıları en aza indireceğiz. Kardeş belediyemiz olan Konya Büyükşehir Belediyemiz de bizlere 2 körüklü otobüs hibe etmiştir. Bunun yanında VASKİ alanında çok ihtiyaç duyduğumuz bir vidanjör de hibe etmişlerdir. Ben belediyelerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizim nazarımızda bu hibe edilen araçların değeri çok büyük. Ayrıca ilk göreve geldiğimizde itfaiye hizmetlerinde araç eksikliğimiz olduğunu tespit ettik. Araç bakımından iyi bir noktada değiliz. Şehirde çok yüksek katlı binalara da ruhsat veriyoruz. Binalar her gün daha çok yükseliyor. Bu binalarda bir yangın çıkması durumunda buralara müdahale edebilecek bir durum olmadığını ve yetersiz kalınacağını gördük.” Dedi.

 

 

AKILLI BİLET SİSTEMİ GELİYOR!

İtfaiye eksiğiyle ilgili Ankara’da görüşmeler yaptığını anlatan Taşyapan, “Bu sorunu Ankara ziyaretimde Çevre ve Şehircilik Bakanımızla paylaştım. Kendisi sağ olsun Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliğini arayarak, bir talimat verdi. Bu itfaiye aracımızı da onlardan hibe aldık. İtfaiyelerimizi daha da güçlendirmek zorundayız. Her türlü sorun ve sıkıntıya hazır olmamız lazım. Yüksek binalarımızdaki gerek yangınlara müdahalede gerekse de kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımıza ulaşabilmek için itfaiye sistemleri çok önemli. Şu anda en yüksek merdivenli itfaiyeyi ilimize kazandırmış olduk. Bu sayı yeterli değil tabi ki. Bu sayıyı önümüzdeki günlerde çoğaltmak durumundayız. Biz ilçelerimizde Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanlarını tek bir alanda toplama gayretindeyiz. Hepsinin tek çatı altına toplayıp hizmet sunmak istiyoruz. Yakın sürede akıllı bilet uygulamasına da geçerek daha hızlı ve daha modern bir sistemi uygulamaya başlayacağız. Böylece vatandaşlarımız daha hızlı bir şekilde ulaşımdan faydalanacaktır.” Dedi. 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim