Van’ın Hacıbekir Mahallesi’nde gösteri yapan gençlere yönelik polis müdahalesinde akrebin çarptığı 12 yaşındaki A.O. ağır yaralandı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edilen çocuk yoğun bakımda.

A.O’nun kaldırıldığı hastaneye giden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer çocuğun yaralanması ve durumu hakkında bianet’e bilgi verdi. “Şehrin muhtelif yerlerinde gençler, yönetimin anti-demokratik uygulamalarını, seçimlerle ilgili durumları kendi inisiyatifiyle protesto ediyorlar. Newroz ayının yoğunluklu olduğu dönemlerde kutlamalar da oluyor.” Üçer dün akşam da Hacıbekir Mahallesi’nde toplanan gençlerin içine dalan akrep tipi aracın A.O’ya çarptığını anlattı. “Ayakkabı boyacılığı yapan, o sırada yoldan geçen bir çocuk. Çarpma sonrası etraftaki gençler hastaneye götürmüş.”

"Hastane önce kimlik istedi"

Ailenin ve gençlerin verdiği bilgiye göre A.O.’nun hastaneye götürüldüğünde kimliği yanında olmadığı için ilk yarım saat müdahale edilmediğini söyleyen Üçer uygulamaya tepki gösterdi. “Acil müdahale gerektiren durumlarda kimlik kontrolü yapılmaksızın muayene yapılmalı. Başının arka kısmından yaralanmış. Kafatasında kırıklar oluşmuş. Ameliyatta o bölge temizlendi. Gece 24.00 sularında ameliyattan çıktı, 24 saat müşahede altında tutulacak.” Üçer, “Gösteri yürüyüşü yapıyor olsalar bile silahlı birliklerin halkın içine dalması ayrı bir hukuksuzluk, yaralanmış birinin hastanede kimliği yok diye bekletilmesi ayrı bir sorun” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim