ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Hakem ve Gözlemciler Derneği yeni sezon açılışı öncesi akşam yemeğinde bir araya geldi. Gecede Van için önem taşıyan bir projenin de açıklaması yapıldı. Proje kapsamında Van’da Amatör Spor Evi ve birçok müdürlük için hizmet binaları oluşturulacak.

 

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Van Şubesi yeni sezonu açtı. Yeni sezon açılışı kapsamında akşam yemeğinde bir araya gelen hakem ve gözlemciler yeni sezon öncesi güzel temennilerde bulundu. Gerçekleştirilen gece Van Gençlik ve Spor İl Müdür Nevzat İnanç Van adına önemli bir müjde verdi. İnanç, “Birçok vilayette gördüğümüz, görünce de gıpta ettiğimiz ‘bizde neden yok’ dediğimiz Amatör Spor Evi’ni Van’a kazandırmayı planlıyoruz. Bu projenin yanı sıra birçok projeyi hayata geçireceğiz. Projemizi genel müdürlüğe sundum ve üzerinde duruyoruz.” Dedi. Toplantıda konuşan diğer katılımcılar ise yeni sezonun hayır getirmesini diledi.

 

İNANÇ: PROJEYİ MÜDÜRLÜĞE SUNDUK

Bir otelde gerçekleştirilen yemekte konuşan Van Gençlik ve Spor İl Müdür Nevzat İnanç yeniz sezonun hayırlı olmasını diledi. İnanç konuşmasında Van için ise müjdeli haber verdi. İnanç ilk olarak şunları söyledi: “İlimiz merkezinde bulunan bir binamız var. Bunun 4 plaktan oluşan binanın en üst takını biz devraldık. Bunu kurumumuza kazandırdık. 2 bloğunu gençlik merkezi olarak hemen faaliyete koyduk. Diğer 2 blok içinde genel müdürlüğe bir proje sunduk.”

 

“AMATÖR SPOR EVİ PLANLADIK”

Proje hakkında da konuşan İnanç, “2 bloğumuzun bir tanesini genel müdürlüğümüzün dışardan gelen sporcu ve diğer misafirlerimize hizmet etmek üzere misafirhane olarak belirledik. Diğerini ise birçok vilayette gördüğümüz, görünce de gıpta ettiğimiz ‘bizde neden yok’ dediğimiz Amatör Spor Evi olarak planladık. Genel müdürlüğe bu konuda talepte bulunduk. Bunun kabul görmesi içinde mücadele edeceğiz. İnşallah bir bloğu bu şekilde değerlendireceğiz.” Diye konuştu.

 

“ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA OLACAK”

Projeyi hayata geçirmek için buldukları binanın üst katında büyük lokal tesis planladıklarını söyleyen İnanç şöyle devam etti: “Bir alt katında yaklaşık 15-20 seminer ve etüt salonundan oluşan çalışma odaları ofisleri oluşturacağız. Bir alt katında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğü’müzü, İl Hakem Kurulu, Hakemler ve Gözlemciler Derneği, TÜFAD ve ilimizde faal olan başta futbol olmak üzere tüm branşları il temsilciliklerini içerisinde barındıran şekliyle planlayacağız. Bunu hayata geçirebilirsek şehrimize kazandıracağımız stadyum eksikliği dışındaki en önemli çalışma olacak. Biz bugün varız yarın yokuz. Ancak Van adına bırakılacak bir çalışma çok önemlidir.”

 

İNANÇ: BAKİ OLAN TESİSLERDİR

Kurumların başında yer alan isimlerin geçici, projelerin ve tesislerin ise kalıcı olduğunu söyleyen İnanç son olarak, “Baki olan tesislerdir. Biz burada olmazsak bile bu projeler gençlerimize hizmet veremeye devam edecektir. Bizler geçiciyiz, ancak ilimize kazandıracağımız tesisler kalıcı olan yatırımlardır. İnşallah bu projelerimizi kabul ettirmeyi başaracağız. Şu anada kendi mülkiyetinde ikamet eden Futbol Federasyon Bölge Müdürlüğünü, Amatör Spor Kulüplerini, TÜFAD’ı kendi mülklerinden çıkarıp onları da oraya getireceğiz. Onlarda kendi mülklerini kiraya vererek bir kira geliri elde ederler. En önemli ve önceliklisi şu anda açıkta olan Hakemler ve Gözlemciler Derneğimiz ile İl Hakemler Kurulu Başkanlığımıza mutlaka bir sığınak temin edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

POLATER: BENİ DUYGULANDIRIYOR

Gece bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Van Bölge Müdürü Cengiz Polater ise gençleri gördüğünde eski günlerine gittiğini söyledi. Polater şöyle konuştu: “Ben gençleri gördüğüm zaman aklıma gençliğim geliyor. Sizleri böyle gördüğümüz zamana mutlu ve huzurlu oluyorum. Bu da beni duygulandırıyor. Siz gençler toplumumuzun en değerli üyelerisiniz. Bu yüzden de sizlere sahip çıkmak hepimizin boyunun borcudur. Bu gece bir araya gelmekten mutluyum. Emeği geçenlere teşekkür ederim.”

 

“BİR BİRİMİZE DESTEK OLACAĞIZ”

Tüm birimler olarak bir aile olduklarını söyleyen Polater, “Biz bir olacağız, bir birimize destek olacağız, bir birimizin hatalarını kapatmaya çalışacağız. Hakem genç arkadaşlarımıza da bunu tavsiye ediyorum. Genç arkadaşlara bir önerim daha var. Siz sınavlara girdiğiniz zaman ve kazanamadığınız zaman sakın erken havlu atmayın. Sizler gençsiniz. Sizler değerli insanlarsınız. Bu ilinde sportif anlamda sizlerin katkılarını beklemektedir. Sizler büyükleriniz tarafından hak edilen değeri göreceksiniz. Ben naçizane sizden bunu bekliyorum ilimiz adına. 2017-2018 sezonu tekrardan hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” Dedi.

 

COŞKUN: HAKEMLER EN İYİSİNİ HAKKEDİYOR

TFF Hakem ve Gözlemciler Derneği Şube Başkanı Taner Coşkun ise hakem ve gözlemciler camiasının önemli olduğunu söyledi. Coşkun şöyle konuştu: “Bu camia her şeyin en güzeline layıktır. Sadece bu destekler bana göre yeterli değil. Her şeyin en güzel olmalıdır. Ücretten kıyafete kadar TFF, Merkez Hakem Kurulu ve Dernek Genel Merkezi bunu birlikte yapıp artık hakeme yük binmeden bu işleri yapması gerekiyor. Çünkü hakem ailesinden, özel hayatından, sosyal hayatından, iş hayatından her şeyini veriyor. Ancak hiçbir kitleyi memnun edemiyor. Edemediği gibi her gün televizyonlarda eleştiriliyor.”

 

“İNSANLAR KURALLARI ÇOK İYİ BİLMİYOR”

Türkiye’de futbol izleme kültür diğer ülkelere göre farklı olduğunu söyleyen Coşkun, “İnsanlar futbol kurallarını çok iyi bilmiyor. Bunu da bilmedikleri gibi çok fazla eleştiri yapıyor. Hakemimiz çok çabuk eleştiriliyor ve hemen hedefe koyuyor. Ben şunu açık bir şekilde söyleyebilirim. Hiçbir hakemimiz bir maça kasıt arayarak çıkmıyor. Hakemler sporcuyu sahada kötü niyetle karşı karşıya bırakmıyor. Bu yüzden bizim halk ve diğer herkesle bir araya gelmemiz gerekiyor. Bu anlamda gerekli tüm bilgileri paylaşmaya çalışıyoruz. Son dönemde 98 kural değişti. Bizim bu kuralları insanlara anlatmamız gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

 

COŞKUN: FUTBOL İZLEMEK SANATTIR

Futbol izlemenin bir sanat olduğunu ifade eden Coşkun son olarak şunları söyledi: “Avrupa’da maçları izlediğimiz zaman insanlar buna bir sanat gözüyle bakıyorlar. Futbol izledikleri zaman tiyatro izler gibi izliyorlar. Bizde ise kavga, gürültü, hakem şunu yaptı bunu yaptı diyor. Hakemlerin sahada verdiği mücadeleyi kimse görmüyor. Bizim bunu yapmamız yerine hakemlere destek vermemiz ve yanımızda olmamız gerekiyor. Genç hakemlerimize özellikle bu desteği sunmamız gerekiyor. Hakemler sahada verdikleri kararlar ile el üstünde tutulmaları gerekiyor. 2017-2018 sezonun parlak, neşeli, mutlu, huzurlu ve sağlıklı geçmesini temenni ediyorum. Allah kaza bela vermesin.”

 

Gece çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Editör: TE Bilisim