Van dün geceden beri beşik gibi sallanmaya devam ediyor.

Kimi zaman 4 ve üzeri şiddetinde sarsıntılar yaşayan kimi zaman da hissedilmeyen artçıların gerçekleştiği Van'da dün geceden beri sayısı 30'a varan sarsıntı yaşandı. Peki bu sarsıntılar neyin habercisi? Van halkının dün geceden bu yana büyük panik yaşamasına neden olan sarsıntıların yeni bir depremin habercisi olup olmadığını deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan yorumladı.

Sarsıntılar gün içinde de korku yaşatmaya devam ederken Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün gece Vanlıları korkutan ve halen devam eden sarsıntıları şöyle yorumladı: 

 

İKİ YILDA BİTMESİ GEREKİYORDU AMA BİTMEDİ!

"Van Gölü çevresi deprem bölgesidir. Van'ın ana depremleri oldu, kişisel olarak ben Van'da daha büyük depremler olacağını düşünmüyorum. Van'ın artçı depremlerinin iki yılda bitmesini bekliyordum ancak artçı depremler devam ediyor. Bu halen yerde bir gerginliğin olduğunu gösteriyor. Eğer bunun ardından 5 büyüklüğünde bir deprem olsaydı belki gerginlik boşalmış olacaktı kanaatime göre gerginliğin ana nedeni budur.

 

GELECEKTE BİR DEPREM OLABİLİR AMA...

Depremcik boyutunda 4, 4.2 büyüklüğünde depremler olabilir. Benim beklentim şudur eğer gelecekte büyük bir deprem olacaksa bu da 5 büylüğünde olabilir bundan daha büyük deprem beklentisi içinde değilim. Tabi bunlar benim kişisel kanaatlerim, kesin bir ifade biçimi değil." (Kaynak: Gazetevan.com)

Editör: TE Bilisim