Van Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 2018 yılı 1. olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından şehir içi yolcu taşımacılığı yapan taksi, minibüs ve otobüslerde en az 30 gün kayıt yapabilen ön, dış ve iç kameraların takılması ya da mevcut kameraların belirlenen standartlara getirilmesi kararlaştırıldı.

 

Ulaşım Daire Başkanlığı’nca düzenlenen UKOME toplantısı Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın’ın başkanlığında gerçekleşen 2018 yılının 1. UKOME toplantısına Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, Şoförler Odası Başkanlığı, Tatvan Liman Müdürlüğü, Gar Müdürlüğü, Ferit Melen Hava Meydanları Müdürlüğü temsilcileri ile Ulaşım Daire Başkanı Kemal Mescioğlu ve ilgili daire başkanları katıldı.

 

Toplantıda İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından şehir içi yolcu taşımacılığı yapan taksi, minibüs ve otobüslerde en az 30 gün kayıt yapabilen ön, dış ve iç kameraların takılması ya da mevcut kameraların belirlenen standartlara getirilmesi kararlaştırıldı.

 

Toplantıda ayrıca şehir içi aktarma usulü ile bir yerden bir yere giden vatandaşların ikinci araca yarım saat içerisinde binmesi halinde 50 kuruş ücret ödeyerek yolculuğuna devam etmesi, Defterdarlık Caddesi ile Milli Egemenlik Caddesi’nin bir kısmının Parkomat uygulamasına dahil edilmesi buna karşılık Sıhke Caddesi’nin bir kısmı ile kavşak ağızları yer alan alanların parkomattan çıkarılması ile ticari plakalarla ilgili yapılacak işlemler görüşüldü.

 

Yaklaşık 2 buçuk saat kadar süren toplantıda birçok konu görüşülerek karara bağlandı.

Editör: TE Bilisim