ŞEHRİVAN HABER - Van'da günlerdir süren yağış ile birlikte dere yatağına yakın bulunan evlerde su baskınlarına neden oldu.  

 

Edinilen bilgiye göre; Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Beyüzümü Mahallesi’nde dün gece yaşanan aşırı yağış ile birlikte dere yatağına yakın bazı evlerin su altına kalmasına neden oldu.  Olay yerine gelen itfaiye ekipleri olaya müdahale ederken, su baskını yaşanan evler, kullanılmaz hale geldi.

 

Yaşanan yağış ile birlikte İtfaiye ekipleri evlerde tahliye çalışması yaptı. 

 

 

Evi su altında kalan mağdur Sinan Onay adlı vatandaş Şehrivan Gazetesi’ne konuştu:

 

“MAĞDUR DURUMDAYIZ”

 

Dere yatağının hiçbir gideri olmadığını ve herhangi bir önlem alınmadığından dert yanan Sinan Onay, “ Dün gece yağan aşırı yağış ile birlikte dere yatağına yakın olan evlerimiz su altında kaldı. Aşırı yağış ile birlikte dere yatağında bulunan çöplerin giderleri kapatmasıyla su dereyi aşara benim evimi ve çevremde bulunan diğer evleri su altında kalmasına neden oldu. Bununla ilgili herhangi bir önlem alınmamıştır. Dere yatağında su taşkınlığı yaşanacağı, gidere nasıl yol verileceğine dair bir önlem alınmamıştır. Sel yaşandığı zaman önüne aldığı her şeyi giderin tıkanmasına neden oluyor. Dere de herhangi bir temizlik yapılmamıştır. Su gideri konusunda herhangi bir önlem alınmamıştır. Sağ olsunlar dün gece itfaiye ekipleri olaya müdahale ettiler, suyu evin içinden çektiler. Şuan 30-40 bin maddi hasarımız var. Bu konuda yetkililere sesleniyoruz, bu konuda bize yardımcı olmalarını bekliyoruz.  Mağdur durumdayız.” İfadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim