Van'ın Özalp İlçesinde askeri aracın geçişi sırasında örgüt mensuplarının yola yerleştirdiği bombanın infilak ettirmesi sonucu 5 asker ile 5 sivil yaralandı. Sivil vatandaşlardan biri kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Saldırı Van-Özalp karayolunun 50'nci kilometresindeki taş ocakları mevkiinde meydana geldi. PKK'lılar tarafından menfeze yerleştirilen patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Saldırıda 2'si ağır 5 asker ile yoldan geçen bir aracın içinde bulunan 5 vatandaş yaralandı. Yaralılar Van'daki hastanelere sevk edilirken, PKK'lıların  yakalanması için operasyon başlatıldı.

 

1 SİVİL YAŞAMANI YİTİRDİ

Van-Özalp Karayolunda meydana gelen bombalı saldırı sırasında seyir halinde olan sivil araçta bulunan 5 kişi yaralandı. Yaralanan bu kişilerden 1'nin hastaneye kaldırılırken hayatını kaybettiği belirtildi. 

Bu arada, 2'si ağır 5 asker ile yaralı olan 4 sivil Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde tedavi altına alındı. Olay yeri çevresinde ise Van-Özalp Karayolu trafiğe kapatılarak hava destekli operasyon başlatıldı.

Editör: TE Bilisim