Dicle Toplumsal Araştırma Merkezi (DİTAM) tarafından “Türkiye’de Barış ve Güvenliği Güçlendirmek İçin Toplumsal Barış Ağını Geliştirme Projesi” bölge çalıştayı yapıldı.

 

Sivil Toplum Kuruluşlarının barış sürecine katılımı sağlamak amacıyla 2014 yılında çalışma başlattıklarını söyleyen DİTAM Başkanı Mehmet Kaya, 2016 yılında yüze yakın STK ile Toplumsal Barış Ağı’nı kurduklarını söyledi.

 

Kaya, “Diyarbakır, Van, Hakkari, Batman, Şanlıurfa, Malatya, Ankara ve İstanbul illerinde bölgesel katılımlı toplantılar yaptık. Toplumsal barışı ve demokrasiyi geliştirmek için barış görüşmelerinin yeniden başlatılması için çalışmalar yaptık.” dedi. Toplumsal Barış Ağı’nın ülke genelinde ilgi gördüğünü söyleyen Kaya, projenin temel amaçlarını açıkladı.

 

Kaya şunları söyledi: “STK’lar arasında diyalog oluşturmak için Diyarbakır, İzmir, Van, Mersin gibi şehirlerde bölgesel çalıştaylar düzenlemek. Toplumsal Barış Ağı’nı Türkiye’nin farklı şehirlerindeki STK’larla zenginleştirmek. Ağın kurulmasına katkı sunan ve barışa katkıda bulunmak isteyen tüm STK temsilcilerinin dahil olacağı bir sürecin başlamasına öncülük etmek. On yıllardır süren çatışmalarda etkilenen Türkiye halkaları arasında toplumsal barışı sağlamak. Ağı genişletmek yoluyla Türkiye halkları arasında sürdürülebilir bir diyalog oluşturmak gibi hedeflerimiz var.”

Editör: TE Bilisim